elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vanesa Casabella i Sara Muñoz, presentades oficialment com a Falleres Majors de la Mig Camí d'Almussafes

Vanesa Casabella i Sara Muñoz, presentades oficialment com a Falleres Majors de la Mig Camí d'Almussafes
  • Tanya Borrás i Lucía Muñoz exerceixen com a presidenta i presidenta infantil, respectivament, de la comissió en l’any del seu 10 Aniversari

La Falla Mig Camí va presentar el passat cap de setmana a les seues màximes representants per al 2020. El dissabte es va dur a terme l'exaltació de la Fallera Major, Vanesa Casabella, i el diumenge el de la Fallera Major Infantil, Sara Muñoz. Ambdues compartiran aquest any amb la presidenta de la comissió, Tanya Borrás, i la Presidenta Infantil, Lucía Muñoz. Aprofitant el seu desé aniversari, l'entitat va homenatjar durant aquests actes a les seues falleres majors i presidents de la seua història i va completar les cerimònies amb diverses actuacions teatrals i musicals.

Aquest passat cap de setmana van començar a Almussafes les presentacions de les tres comissions falleres de la població. Seguint l'ordre establit per la Junta Local Fallera, la primera a celebrar aquest destacat acte del calendari cultural almussafeny fou la Mig Camí, que aquest 2020 celebra el seu desé aniversari. L'entitat va delectar a les persones assistents amb dos emotius espectacles en els quals a més d'oficialitzar els nomenaments de les seues màximes representants va realitzar un recorregut per la seua trajectòria associativa a Almussafes.

El dissabte 1 de febrer va ser presentada Vanesa Casabella, qui va rebre la banda que l'acredita com a Fallera Major de la comissió de mans de la seua antecessora en el càrrec, Dalya Ríos. Durant el present exercici festiu està acompanyada per la presidenta de l'entitat, Tania Borrás i per la resta de companys i companyes d'aquestes, per als qui va tindre unes paraules d'agraïment durant el seu discurs. “No sabria expressar el que significa per a mi aquest moment, de fet, crec que no podria explicar l'important que són per a mi les falles, els fallers i tot el que implica pertànyer a aquest meravellós món”, va assegurar.

Per part seua, Borrás, va destacar que es tracta d'un any molt especial. “Estem de celebració. Aquesta magnífica comissió celebra el seu desé aniversari. Qui anava a pensar que hui dia estaríem ací reunits per a celebrar-ho?”, es va preguntar, per a posteriorment reconéixer públicament el treball realitzat per tots els fallers i la junta directiva, “per estar ací darrere, donant-nos suport i intentant portar la Falla endavant”.

Durant la cerimònia, en la qual es va representar una obra teatral que tenia com a teló de fons aquest aniversari i també els Premis Oscar, es va homenatjar els presidents i les falleres majors de la història de la Mig Camí i, com és tradició, es van imposar a l'estendard els corresponents corbatins, un d'ells especial per aquesta dècada de vida. A més, l'exaltació de la Fallera Major va córrer a càrrec del seu fill, Yuri Martínez, i una amiga seua, Pilar Campos. Els dos van expressar emocionats el que senten per ella.

En l'apartat de les visites, van pujar a l'escenari els representants de la Junta Local Fallera, del Centre Cultural Andalús i diferents comissions, entre les quals es trobaven les almussafenyes La Torre i Primitiva. Així mateix, van participar en l'acte la reina de les Festes, Yolanda López, i l'alcalde, Toni González. El primer edil va felicitar els fallers i falleres per una dècada d'existència, “repleta d'experiències, d'il·lusions, de sentiment i esforç constant, una dècada al llarg de la qual heu escrit moltes pàgines de la història de les Falles d'Almussafes, gràcies al treball incansable d'una gran quantitat de persones, fallers i falleres de raça que heu treballat tant en la creació com en el manteniment i consagració de la vostra comissió”.

El diumenge va ser el torn dels més xicotets. Estefanía Asins va cedir el testimoni a Sara Muñoz com a Fallera Major Infantil, qui estarà acompanyada en el seu càrrec per la seua germana Lucía, elegida Presidenta Infantil. “El millor de tindre aquest càrrec enguany és compartir-lo amb la meua germana. Ella és un exemple a seguir per a mi. Estic segura que sempre estarà al meu costat”, va afirmar Sara. “Estic molt feliç de poder compartir aquesta experiència amb tota la gent que m'envolta i em vol, emocionada de tots els moments que queden per arribar, els riures i tots els sentiments”, va declarar Lucía. En aquest cas, Olga Cerezo, la seua mare, fou l'encarregada d'exaltar els valors que les caracteritzen, mostrant-se molt emocionada durant la seua intervenció.

La música també va ocupar un espai destacat durant l'acte. Per a això, la comissió es va decantar per recuperar algunes de les actuacions més destacades de presentacions anteriors, ressaltant els valors pels quals van ser triades en el seu moment. I, novament, seguint l'esquema del dia anterior, es va homenatjar les Falleres Majors i Presidents Infantils. Les visites d'entitats amigues i el lliurament de pergamins commemoratius i la imposició de corbatins a l'estendard van completar una vesprada per al record que va servir com a tret d'eixida per a l'obertura de la recta final del present exercici faller.

Pujar