elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament programa una reunió informativa sobre les clàusules sòl

    El pròxim dimecres 15 de febrer a les 18 h. se celebrarà en la sala de conferències del Centre Cultural d'Almussafes una reunió informativa en la qual els professionals que presten el Servei de Mediació de Conflictes del consistori de la localitat explicaran als assistents a quins casos afecta la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Unió Europea que obliga a les entitats bancàries a retornar l'import abonat pels seus clients per les denominades clàusules sòl. La gran demanda sorgida després de l'obertura d'aquesta línia d'assessorament gratuït oferit per l'Ajuntament d'Almussafes ha portat a l'equip de govern a plantejar aquesta trobada que estarà dirigida per especialistes en aquesta matèria i en el qual s'informarà sobre els contractes hipotecaris afectats.

    L'anunci realitzat per l'Ajuntament d'Almussafes sobre l'obertura d'una nova línia d'assessorament gratuït en relació a les clàusules sòl de les hipoteques ha suscitat un gran interès en la ciutadania. Tant és així que el Servei de Mediació de Conflictes oferit pel consistori, des d'on es brinda als veïns de la localitat la possibilitat de resoldre problemes de manera ràpida i de la mà d'especialistes en el citat àmbit, ja ha cobert les cites per a les pròximes tres setmanes. En total, 24 persones rebran atenció personalitzada els dies 9 i 25 de febrer i el 9 de març.

    El departament de Benestar Social continuarà establint cites per a consultes personalitzades. No obstant açò, la demanda per a accedir al servei ha sigut tan gran que l'executiu ha decidit convocar una reunió informativa per al pròxim dimecres 15 de febrer, a les 18 hores, en la sala de conferències del Centre Cultural. Durant aquesta trobada, dirigida per experts del Servei de Mediació i obert a tots interessats en aquesta matèria, s'explicarà als assistents com esbrinar si els seus contractes hipotecaris estan subjectes al pagament d'aquesta taxa, atès que no tots els préstecs d'aquest tipus estableixen un límit mínim d'interès a aplicar en la quota.

    Segons els especialistes, tan solament tindria cabuda en aquells préstecs que contemplen un interès variable, encara que no tots els contractes signats a través d'aquest sistema contenen aquesta clàusula sòl. Per aquest motiu, durant la convocatòria es donaran les claus per a determinar quins casos entren en la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Unió Europea, que obliga a les entitats bancàries a retornar almenys 4.000 milions abonats pels hipotecats abans de 2013 per aplicar la citada taxa de forma "abusiva i sense transparència".

    Pujar