elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Falla La Torre d'Almussafes exalta als seus màxims representants de 2019

La Falla La Torre d'Almussafes exalta als seus màxims representants de 2019

  Ana Hernández Navarro va ser presentada oficialment com a Fallera Major de la Falla La Torre d'Almussafes el passat dissabte 16 de febrer en un acte celebrat a partir de les 22.30 hores en el Centre Cultural. L'endemà, el diumenge 17, la comissió es va tornar a reunir per a presentar a la seua Fallera Major i President infantils, càrrecs que enguany ostenten els joves Clara Marzal Hernández i Vicent Fuentes Albors.

  La festa fallera es viu intensament a Almussafes a través de les tres comissions situades en la localitat. Després de la celebració els dies 2, 3, 9 i 10 de febrer de les presentacions de dues d'elles, el passat cap de setmana va ser el torn de la tercera, la Falla La Torre. Les persones que integren l'entitat i els seus familiars i amics es van reunir el dissabte 16 i el diumenge 17 en el Centre Cultural del municipi per a presentar i exaltar als seus màxims representants de l'actual exercici faller en dues jornades marcades, novament, per l'ambient d'alegria, convivència i l'emoció.

  El dissabte, tot el protagonisme va ser per a la Fallera Major d'enguany, Ana Hernández Navarro. La jove va accedir oficialment al càrrec després de rebre la corresponent banda de mans de la Fallera Major sortint, María Calatayud Lucas, qui va assegurar en el seu discurs que el 2018 ha sigut "un gran regal, un any en què he conegut la grandesa de la festa i de tots vosaltres, els fallers". A tots ells els va traslladar que ella i els representants infantils amb els quals ha compartit el càrrec "mai podrem agrair-vos tot el que heu fet per nosaltres, la qual cosa ens heu donat i el feliços que ens heu fet".

  Seguidament van desfilar per la passarel·la els acompanyants d'Ana Hernández i la resta de la comissió adulta de l'associació per a conformar sobre l'escenari la imatge que reuneix bona part de l'equip de persones que fan possible el dia a dia de l'entitat. L'obertura del teló es va dur a terme després d'una espectacular actuació en la qual un grup de joves van ballar al ritme dels temes més emblemàtics de la popular banda de rock anglesa Queen.

  En la segona part de l'acte, la Fallera Major va rebre les felicitacions dels seus nebots, Clara i Joan Marzal, que van actuar com a mantenidors, i les seues amigues, els qui van delectar al públic amb una actuació musical i van pronunciar unes paraules per a animar-la a viure enguany intensament. No van voler perdre's tampoc l'oportunitat de saludar-la la Fallera Major Infantil, precisament la seua neboda Clara Marzal, i Vicent Fuentes, amb els qui compartirà tots els actes programats per a la setmana fallera.

  Ana Hernández va tindre un record per a la seua mare, gràcies a la qual considera que porta "el sentiment faller en el cor" i després d'agrair el suport de la seua família i amistats, va emplaçar al president de la comissió, Francisco José David, i als representants infantils "a esprémer al màxim aquestes Falles perquè s'acaben prompte".

  També van estar presents la Junta Local Fallera, la Falla La Manta al Coll d'Alginet, i les comissions de la població, la Mig Camí i la Primitiva, així com l'alcalde d'Almussafes, Toni González, qui va pujar a l'escenari al costat de la Reina de les Festa, María Pilar Revert. El president de l'executiu local va descriure l'acte com "un emotiu crit d'eixida a les falles 2019" en les quals els integrants de l'entitat tornaran "a portar a la primera plana de l'actualitat municipal la cultura, les tradicions, el color, l'art, el soroll, i la música valenciana".

  Presentació infantil

  El diumenge a la vesprada el protagonisme va ser per a la Fallera Major Infantil, Clara Marzal Hernández, i el President Infantil, Vicent Fuentes Albors. Clara va prendre el relleu de Marta Ribera Fuentes, Fallera Major Infantil 2018, mentre que Vicent, que va acompanyar a Marta durant l'any passat, repetirà en el càrrec. Com sol ser habitual, després de complir amb el protocol, Clara i Vicent van rebre al conjunt de la comissió infantil per a procedir, a continuació, a l'apartat de l'exaltació.

  En aquest punt van actuar com a mantenidors de la jove la Fallera Major i tia, Ana Hernández, i el seu germà, Joan Marzal, mentre que per part del jove les encarregades de parlar d'ell van ser la Fallera Major de l'any passat, María Calatayud, la seua cosina Carla i la seua tia Anto. Però les felicitacions no van concloure ací. Els representants infantils van rebre també l'afecte dels companys de Clara en Júniors Moviment Diocesà i de la Penya Valencianista, de la qual forma part Vicent, així com de les falles Mig Camí i Primitiva.

  Per a posar el fermall d'or a aquests actes, tant el dissabte com el diumenge la Falla La Torre va oferir sengles espectacles sobre la cantant Madona i el musical Annie, respectivament.

   

  Pujar