elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Falla Primitiva d'Almussafes presenta a les falleres majors del seu 50 Aniversari

La Falla Primitiva d'Almussafes presenta a les falleres majors del seu 50 Aniversari
  • La comissió celebra les exaltacions de Belén Godoy i Lara Escribà com les seues màximes representants per a aquest exercici faller

  • Els actes es van dur a terme el dissabte 28 i el diumenge 29 de gener en el Centre Cultural

El passat cap de setmana, la Falla Primitiva d'Almussafes va celebrar les presentacions de les seues falleres majors per a aquest 2023, Belén Godoy Pérez i Lara Escribà Esper, màximes representants d'un any històric en el qual la comissió commemora el seu mig segle d'existència. La presidenta de l'entitat, Maria José Magraner, el president infantil, Arnau López Monserrat, i el Faller Major d'Honor d'enguany, Vicente Manuel Rodríguez, van presidir així mateix totes dues exaltacions, que van comptar amb l'assistència massiva d'autoritats, integrants de l'entitat i famílies. Durant aquests actes, en els quals les joves van rebre la visita de nombroses entitats, es van viure moments estel·lars com el lliurament dels pergamins i la imposició dels corbatins als estendards i de les distincions als fallers i falleres, tot això amanit amb actuacions teatrals i musicals.

Belén Godoy Pérez i Lara Escribà Espert ja llueixen les seues bandes de Fallera Major i Fallera Major Infantil, respectivament, de la Falla Primitiva d'Almussafes, una comissió que enguany està de celebració en commemorar els seus 50 anys de trajectòria. L'entitat es va reunir el passat cap de setmana en la sala d'actes del Centre Cultural per a rendir-los sengles homenatges públics replets d'emoció i sentiment faller. La màxima representant de la comissió adulta per a aquest 2023 va rebre la banda que l'acredita en aquest lloc de mans de la seua antecessora, Joana Piles Bastida, el dissabte a la vesprada i en el seu discurs va tindre paraules d'agraïment per a la seua família, les seues amistats i els integrants de l'associació. El diumenge es va seguir el mateix procediment, sent Marta Espigares, Fallera Major Infantil de 2020 a 2022, qui va col·locar aquest distintiu a Lara Escribà Espert en presència també del President Infantil de 2023, Arnau López Monserrat. A més de pronunciar unes paraules de reconeixement pel suport rebut, va convidar a tota la població a gaudir al costat d'ella d'aquestes festes falleres.

Entre reconeguts pasdobles valencians, fallers i falleres van anar pujant, tant el dissabte com el diumenge, a felicitar-les. I a continuació es va procedir a obrir el quadre. Amb elles en el més alt de les graderies habilitades per a la comissió, els mantenidors les van exaltar ressaltant els valors que les caracteritzen, sense oblidar als seus sers estimats. El tribut a Belén Godoy va estar a càrrec de la seua germana i el seu millor amic, mentre que el dedicat a Lara Escribà va ser llegit pel seu germà i una gran amiga de la família, i el dedicat a Arnau López, per dos dels seus cosins. Tampoc va voler perdre's l'oportunitat de felicitar-los l'alcalde d'Almussafes, Toni González, i la Reina de les Festes, Marina Jabaloyas. “Des de l'any 1973 han transcorregut 50 anys. 50 anys d'esforç, constància i dedicació de milers de veïns i veïnes que han defensat el naixement, manteniment i continu creixement de la comissió i a totes aqueixes persones, precursores i defensores del món faller, sens dubte, els dediquem les Falles del 2023”, va afirmar el president de l'executiu durant la seua intervenció en l'acte.

El Faller Major d'Honor, Vicente Manuel Rodríguez Romero, també va ser present tant el dissabte com el diumenge per a compartir amb els màxims representants de la comissió aquests actes històrics. La llista de convidats es va completar amb el Centre Cultural Andalús, la Junta Local Fallera, les Falles Mitja Capa de Benifaió, El Sequer de Alfafar, la Mig Camí i La Torre d'Almussafes i els companys el tennis i del futbol la Fallera Major Infantil i del President Infantil, que es van acostar el diumenge fins a l'auditori públic per a donar-los una sorpresa molt especial. 

 

Pujar