elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Falla Mig Camí d'Almussafes exalta a les seues Falleres Majors, Dalya Ríos i Estefanía Asins

La Falla Mig Camí d'Almussafes exalta a les seues Falleres Majors, Dalya Ríos i Estefanía Asins

  Dalya Ríos i Estefanía Asins ja són oficialment les falleres majors de la Falla Mig Camí d'Almussafes per a aquest 2019. El passat cap de setmana la comissió va celebrar les seues exaltacions a la sala d'actes del Centre Cultural, esdeveniments en els quals no van faltar els mantenidors, la presència institucional de l'Ajuntament de la localitat, representat per l'alcalde, Toni González, i la reina de les festes, María Pilar Revert, i la visita de nombroses entitats. Tots dos actes van rebre una cobertura especial per part d'Almussafes Web TV, el canal de televisió municipal al qual pot accedir-se gratuïtament a través d'Internet.

  El passat cap de setmana, la Falla Mig Camí d'Almussafes va celebrar les exaltacions de les seues màximes representants per a enguany en dos actes solemnes que van estar carregats de l'emoció pròpia d'aquest tipus d'esdeveniments festius tan arrelats a la cultura valenciana. Novament, la sala d'actes del Centre Cultural de la localitat va ser el lloc triat per l'entitat per a dur a terme la presentació oficial de les seues falleres majors i donar així el tret d'eixida a la recta final d'aquest exercici faller.

  El dissabte 2 la màxima protagonista va ser Dalya Ríos Fernández, Fallera Major de la comissió aquest 2019. La jove, que ja va ocupar aquest càrrec en 2017, va assegurar a Almussafes Web TV que "és un orgull representar-los a tots i sentir-me abrigallada per cadascun dels fallers, estic amb la mateixa il·lusió que si fóra el primer any i amb moltes ganes que comence tot". En acte, en el qual Cristina Nieto va cedir el testimoni de fallera major a Dalya Ríos, van actuar com a mantenidores la seua cosina Angie Ríos, i la seua amiga María José Fuentes.

  Els fallers i falleres de la comissió adulta van desfilar per la passarel·la per a ser presentats davant la ciutadania, recorregut que també van realitzar els i les representants de nombroses institucions i associacions. Així, van estar com a convidats l'alcalde d'Almussafes, Toni González, i la reina de les festes, María Pilar Revert, la Junta Local Fallera, les falles Primitiva i La Torre de la localitat i les comissions Sant Josep de Benifaió i El Futbol de Carlet. Així mateix, també van felicitar a Dalya Ríos la reina del Centre Cultural Andalús i la junta directiva d'Almussord. El primer edil va traslladar a les persones assistents durant el seu discurs "l'interés de l'Ajuntament per la continuïtat i millora constant d'una festa identitària per als valencians i les valencianes que forma part del patrimoni cultural immaterial de la humanitat".

  El diumenge 3 a la vesprada va ser el torn de la comissió infantil, que enguany continuarà tenint com a Fallera Major Infantil a Estefanía Asins Álvarez. L'ambientació, que va estar basada en diferents passatges de la història del Cid Campeador, els quals van ser representats pels fallers i falleres, va servir com a fil conductor per al desenvolupament de l'acte. En ell, Estefanía Asins va tindre com a mantenidor al seu pare, Edgar Asins, i va rebre en l'escenari a les 'regina' de la flor, Valeria Asins, i el seu acompanyant, Manuel Lucena, així com a la 'regina' del foc, Claudia Pérez. Entre els convidats van estar les falles Primitiva i La Torre d'Almussafes i Sant Josep de Benifaió, la reina infantil del Centro Cultural Andaluz, el president d'Almussord i diversos membres del Gimnàs Yoko-Kan.

  Tots dos actes, en els quals va actuar per primera vegada com a presidenta de la Mig Camí Tanya Borrás, la primera dona que accedeix a aquest càrrec en la comissió, van comptar amb llenguatge de signes perquè les persones sordes pogueren seguir-los sense dificultat.

  Pujar