elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almussafes reunix a quasi 700 persones en la Cavalcada Fallera

Almussafes reunix a quasi 700 persones en la Cavalcada Fallera
  MÉS FOTOS
  Almussafes reunix a quasi 700 persones en la Cavalcada Fallera - (foto 2)
  Almussafes reunix a quasi 700 persones en la Cavalcada Fallera - (foto 3)

  Dissabte passat 2 de març, les tres comissions falleres es van donar cita en el segon acte conjunt del calendari festiu. Centenars de fallers i falleres de totes les edats van recórrer els carrers d'Almussafes en la tradicional Cavalcada, que va omplir de balls i diversió tot el recorregut. Els participants hauran d'esperar fins al pròxim dia 17, per a conéixer els guardons de la Cavalcada 2019, ja que serà eixe dia quan la Junta Local Fallera entregue els premis de les distintes categories (millor disfressa, carrossa més original i millor coreografia de ball).

  La cavalcada, organitzada per la Junta Local Fallera, va comptar amb la participació de les falles Primitiva, Mig Camí i La Torre, que van sorprendre a la ciutadania amb les seues interessants disfresses i carrosses. A més, la desfilada va estar amenitzada per uns balls que es van poder visualitzar en tres punts del recorregut: el Passeig del Parc Central, just davant de l'Ajuntament; la Plaça Blasco Ibáñez; i l'Avinguda Algemesí, cantó amb el carrer Sant Cristòfol. Just en eixes localitzacions es va donar cita el Jurat, integrat per sis persones vinculades a l'àmbit cultural de la localitat.

  A més dels fallers i falleres i les seues amistats, durant la participativa proposta també van desfilar les persones integrants de les diverses entitats locals, així com veïnat a títol particular, que va disfrutar d'un colorit i atractiu espectacle. De fet, cada una de les Falles va triar una temàtica diferent. La Primitiva va optar per representar a Vilans i Vilanes del sèptim art, la Mig Camí va sorprendre amb Barrufets i Barrufetes i La Torre va optar per desplegar una àmplia varietat de productes a la venda en el Quiosc,

  Després del recorregut, el Jurat fallarà els grups guardonats en les tres categories del concurs, dotades amb 150 euros cada una. "Premiar l'originalitat de les disfresses, balls i carrosses , per segon any consecutiu, revitalitza aquest esdeveniment, a més de potenciar la qualitat del mateix e incrementar la implicació de totes les persones participants", apunten des de la JLF.

  Després de l'èxit d'aquest esdeveniment, li seguiran, ja oficialment dins de la setmana fallera, nombroses activitats religioses, culturals i d'oci, algunes d'elles organitzades de manera conjunta per les tres comissions. La primera d'elles tindrà lloc en el Parc Central dissabte que ve 16 de març d'11 a 14 h. Durant tot el matí, els jocs infantils que s'instal·laran en esta zona verda d'Almussafes amb motiu del denominat Dia dels Xiquets i Xiquetes faran disfrutar als més xicotets.

  La setmana gran finalitzarà el 19 de març, dia de Sant Josep, després d'haver disfrutat de l'agenda d'activitats organitzada individualment per cada una de les comissions i conjuntament per les tres, coordinades a través de la Junta Local Fallera.

  Pujar