elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almussafes programa un viatge cultural a Almansa per a commemorar el 25 d'abril

Almussafes programa un viatge cultural a Almansa per a commemorar el 25 d'abril

  L'Ajuntament d'Almussafes ha programat un viatge cultural a Almansa per a commemorar el 25 d'abril de 1707, dia en què el Regne de València va perdre els seus furs després de caure derrotades en aquesta ciutat manxega les tropes austriacistes en la Guerra de Successió. L'excursió se celebrarà el dissabte 27 d'abril i les inscripcions podran realitzar-se del 8 al 23 d'aquest mes en el Centre cultural. Entre altres activitats, les persones assistents visitaran el Castell-Museu i assistiran a una recreació històrica, a una salva d'honors i a la desfilada de les tropes del camp de batalla.

  El pròxim dijous 25 d'abril es commemora la derrota de les tropes austriacistes per la dinastia borbònica en la batalla d'Almansa que es va dur a terme en 1707 dins de la Guerra de Successió, un fet que va desembocar en la pèrdua dels furs valencians, en vigor des de 1261. 

  Un any més, l'Ajuntament d'Almussafes vol unir-se a aquesta històrica efemèride amb un viatge cultural a la localitat albacetenya d'Almansa, on les persones assistents coneixeran de prop aquest esdeveniment que va marcar la vida a partir de llavors en el denominat Regne de València.

  L'excursió se celebrarà el pròxim dissabte 27 d'abril i durant la mateixa es realitzarà un recorregut pels principals punts d'interés de la ciutat vençuda, just en uns dies en què la ciutat programa diverses iniciatives teatrals i musicals per a rememorar aquella època. 

  Les persones interessades a participar en aquesta activitat organitzada per la Regidoria de Cultura hauran d'inscriure's del 8 al 23 d'abril en el Centre Cultural, aportant les dades personals i 25 euros, quantitat en la qual s'inclou el transport, el dinar i l'entrada a un espectacle que recrea la Batalla d'Almansa.

  Programa

  L'eixida es produirà a les 8.30 hores des de l'esplanada de la citada infraestructura pública i una vegada en la destinació i després de l'esmorzar, es realitzarà una visita lliure al Castell-Museu i als campaments. Posteriorment es durà a terme una recepció dels descendents dels matrimonis celebrats en aquesta localitat en 1707.

  El dinar està programat per a les 14.30 hores en el ‘Mesón Castellano’ i després de la mateixa s'assistirà a una reunió d'oficials, a la Recreació Històrica Internacional de la contesa, a una salva d'honors i a la desfilada de les tropes del camp de batalla. El retorn a Almussafes està previst per a les 20 hores.

  Pujar