elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almussafes, membre del consell rector de la "Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovacio"

Almussafes, membre del consell rector de la "Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovacio"

  Almussafes i altres deu municipis de la Comunitat Valenciana integrants de la Xarxa Innpulso han fundat la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació, un organisme dependent de la pròpia Xarxa de Ciutats Ciència i Innovació estatal, la finalitat del qual radica a reconéixer i impulsar actuacions en matèria de ciència i innovació, propiciar col·laboració entre els ajuntaments membres i augmentar el seu potencial innovador. Esta associació d'àmbit autonòmic ha triat a Almussafes com a membre del seu consell rector, en representació de les localitats de menys de 10.000 habitants.

  La localitat alacantina de Salinas va ser la seu, dimarts passat 9 de maig, del naixement oficial de la "Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació", amb la celebració de l'acte de la firma dels estatuts fundacionals de l'esmentat organisme, creat per un total d'11 localitats pertanyents a la Xarxa Innpulso estatal, amb l'objectiu de "fomentar el progrés econòmic, social i empresarial per mitjà de la innovació tecnològica".

  L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, presidix esta entitat valenciana, en la que a més d'Almussafes s'integren Torrent, Alcoi, Alzira, Gandia, Ontinyent, Salinas, València, Vila-real, l'Alfas del Pi i Villena.

  El primer edil d'Almussafes, Toni González, va representar a Almussafes en esta trobada fundacional de la Xarxa, a més d'entrar a formar part del consell rector de la mateixa. "Després d'haver sigut reconeguts amb el premi a la ciutat de la ciència i la innovació i integrar-nos en la Xarxa Innpulso, estem orgullosos de formar part de l'esmentat òrgan de representació, gestió i administració de l'associació, per a continuar treballant per la innovació en el nostre municipi", destaca el president de l'executiu.

  Andrés García Reche, designat per la Generalitat per a la posada en funcionament de la futura Agència Valenciana de la Innovació, i la Secretaria de la Xarxa Innpulso, en representació del Ministeri d'Economia, van participar en la jornada.

  La Xarxa ja està inscrita en el registre d'associacions de la Generalitat Valenciana, per la qual cosa compta amb personalitat jurídica pròpia per a participar en convocatòries de subvencions o projectes europeus, entre altres opcions.

  Pujar