elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El temporal enfonsa per quarta vegada el passeig marítim d'Almenara

El temporal enfonsa per quarta vegada el passeig marítim d'Almenara
  • A més el mar es porta per davant parteix de la zona infantil i deixa en l'aire el formigó de la platja accessible. L'alcaldessa, Estíbaliz Pérez critica la deixadesa i demana solucions urgentíssimes

MÉS FOTOS
El temporal enfonsa per quarta vegada el passeig marítim d'Almenara - (foto 2)
El temporal enfonsa per quarta vegada el passeig marítim d'Almenara - (foto 3)
El temporal enfonsa per quarta vegada el passeig marítim d'Almenara - (foto 4)
El temporal enfonsa per quarta vegada el passeig marítim d'Almenara - (foto 5)
El temporal enfonsa per quarta vegada el passeig marítim d'Almenara - (foto 6)
El temporal enfonsa per quarta vegada el passeig marítim d'Almenara - (foto 7)

El passeig marítim d'Almenara ha tornat a enfonsar-se, i ja van quatre ocasions, i totes elles provocades pel mar i "per la falta d'esculleres i actuacions contundents en la nostra línia de costa que cada dia va desapareixent més" segons ha destacat l'alcaldessa Estíbaliz Pérez. "No pot ser que un passeig s'enfonse quatre vegades i no arribe la gran solució que tots demandem, la construcció d'esculleres en el nostre litoral davant la falta de preocupació del Ministeri i la seua deixadesa".

Des d'Almenara "avui toca entonar el ja n'hi ha prou, volem solucions immediates, açò no és cosa de partits, és cosa de tots, la nostra platja no pot més, és urgent ja una actuació contundent i definitiva, i per a açò el Govern d'Espanya ha d'actuar sense dilació perquè són molts anys d'espera i cada vegada els problemes s'incrementen, sense una solució definitiva, però veiem que per a ells Almenara no té prioritat".

"Volem les esculleres ja, no volem més enfonsaments del passeig, no volem quedar-nos sense platja i no volem que en un futur l'aigua arribe a les cases si no s'actua". Parlarem amb Costes "una vegada més" però "la situació comença a ser ja insostenible", la "urgència és màxima" i "no valen ja xicotets arranjaments, cal actuar contundentment d'una vegada, ja no podem esperar". L'alcaldessa ha assenyalat que "si les esculleres estigueren construïdes no tindríem preocupacions, tindríem el passeig intacte, unes platges com toca i a més ens eixiria més econòmic perquè en pegats i reparacions s'està anant molts diners públics que tal vegada si s'haguera apostat amb la urgència que tocava, encara hauria eixit rendible".

Pérez ha recordat que "hem avisat moltes vegades que arribaria aquest moment, que cada vegada hi hauria més problemes i és que no solament no se'ns està trencant a trossos el passeig marítim, sinó que a més el mar s'està portant la platja de la nostra localitat". Avui "li ha tocat el torn a la zona del masteler de la bandera blava, a unes dunes, a l'àrea de jocs infantils i fins i tot a la zona de platja accessible i vigilància on ha quedat a l'aire, sense sustente el formigó de les casetes, que afortunadament hem retirat". Açò s'uneix als danys en passarel·les i miradors o al propi enfonsament

L'enfonsament s'ha produït una mica més al sud dels tres anteriors, seguint la línia. En aquest cas de res ha servit la xicoteta protecció de roques que es va posar enfront de la zona. La mar ha pogut amb elles i pel subsòl ha provocat que s'enfonsara el sòl del passeig quedant la barana al descobert, i és més pel forat, el mar entra en el passeig. De moment es desconeix fins que altura pot haver arribat per sota del passeig l'aigua del mar.

Una mica més endavant, cap a la zona de la bandera blava, s'ha registrat també un altre xicotet enfonsament, en una zona on s'ha separat el formigó de la zona de passeig creant un forat per on entra l'aigua. Però és més, al costat del que és el primer mur del passeig, en un bon tram, la primer fila de llambordes està enfonsada, la qual cosa suposa una probabilitat que ací el mar puga provocar un nou enfonsament del sòl.

A més, la mossegada de les ones també s'ha portat per davant ja la tanca de l'àrea dels jocs infantils que ha desaparegut, arribant quasi fins a la seua altura, així com una duna, i ha arribat fins al masteler de la bandera blava. També han quedat al descobert i en l'aire els sòls de formigó de les dues casetes de vigilància i platja accessible, que afortunadament es van retirar a compte per a evitar problemes.

És la quarta vegada que es produeix un enfonsament en el passeig d'Almenara, l'última va ser al març de 2015. Cada enfonsament s'ha anat produint més cap al sud, just on acaba la reparació de l'anterior.

Pujar