elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Nit Taronja omplirà Almenara d'esdeveniments culturals durant tot el cap de setmana

La Nit Taronja omplirà Almenara d'esdeveniments culturals durant tot el cap de setmana
  • Música, teatre, dansa i flamenc, recreacions històriques i la innovadora mostra de pintura digital protagonitzaran el VII Festival Cultural d’Almenara

MÉS FOTOS
La Nit Taronja omplirà Almenara d'esdeveniments culturals durant tot el cap de setmana - (foto 2)

 

La música, el teatre, la dansa i el flamenc, les recreacions històriques, o la pintura digital seran protagonistes a Almenara a partir de demà divendres i durant el cap de setmana amb la celebració de la setena edició del Festival Cultural d’Almenara, més conegut com la Nit Taronja.

La innovadora mostra de pintura digital de Luz Safont titulada “la Galería Luminiscente” obrirà les activitats de la Nit Taronja demà divendres a les 19 hores en el Museu del Molí d’Arròs. En l'exposició, l'autora busca transportar als espectadors a un món il·lusori de temàtica fantàstica, èpica i màgica.

La música serà la protagonista a partir de les 22 hores en la Sala d'actes del CMC Paulo Freire, i ho farà amb el concert de la banda simfònica de l’Associació Musical Santa Cecília d’Almenara. En aquesta ocasió serà un acte molt especial, ja que amb el lema “Almenara a Certamen” tanca el cicle de concerts realitzats en diverses localitats amb motiu de la participació de la banda en el XLV Certamen Provincial de Bandes de Música el pròxim 12 de maig.

El dissabte començarà amb una sèrie de recreacions històriques en el Conjunt Memorial de Darrere del Castell. A partir de les 10 del matí i fins a les 13 hores el Grup de Recreación Histórica de la Línea XYZ representarà en les trinxeres de “la caseta” i en el Blocaus escenes de la Guerra Civil, tant del front com de la rereguarda. Estaran acompanyats pel Grup Fotogràfic d’Almenara (GFAL), els socis del qual prendran fotografies per a la realització d'una posterior exposició.

A la vesprada serà el torn del teatre, amb “Don Quijote en los Infiernos” de Carlos Maciá a càrrec de Atrote Teatro. Es tracta d'una comèdia dramàtica, apta per a tots els públics, que portarà al públic a un viatge d'autodescobriment. Serà a les 19 hores, la Sala d'actes del CMC Paulo Freire.

La Nit Taronja 2024 acabarà el diumenge 21 a les 19 hores en la Sala d'actes del CMC Paulo Freire amb l'espectacle “la Calderona”, que combina la dansa i el flamenc per a contar la història de l'amant del rei Felip IV que va donar nom a la Serra Calderona.

Pujar