Castellano

Samuel Palomera polvoritza el rècord de l'Almenara Xtrem

• En xiques aconsegueix la victòria l'atleta Patry Barreda

L'atleta del Mur i Castell-Tuga Samuel Palomera Svenson ha volat aquest matí en la X edició de l'Almenara Xtrem aconseguint una espectacular victòria en obtindre el nou rècord de la prova rebaixant en més de 2 minuts l'anterior registre. L'atleta va aconseguir travessar la línea de meta amb un crono de 1.27:35 seguit de Guillermo Albert del Lurbel Team que també va baixar de l'anterior rècord amb un crono de 1.28:06. La tercera posició ha correspost a Ricardo Cherta, del Freesoul amb un crono d'1.33:24.

En categoria femenina la victoria l’ha aconseguida Patry Barreda del Lurbel Team amb un temps de 1.57:54, seguida de Sophie Gibbens del Marshall Milton Keynes Athletics que va registrar un crono de 1.59:07. En tercera plaça va travessar la línia de meta Raquel Casares, del C.A. Onda amb un registre de 2.00:35.

Pel que respecta a la resta de classificacions, en júnior van véncer Josep Gómez (BCS Trail d’Uixó) i Marta Barruguer (Corpore Team). En sènior, Beatriz Sánchez (ind) i Roberto Juan Herrera d'AVT Alfondeguilla. En veteranes A va véncer Vanessa Iglesias (Avant Moncada) i en veteranes B, Victoria Parreño (Ekijon-El Cochel Sport Team). En veterans la victòria va ser per a Luis Rodríguez (BCS Trail d’Uixó) en la categoria A, Juan Sánchez de Trial Morvedre, en la categoria B i José Antonio Parra en categoria C. Quant als premis locals la primera plaça va ser per a Verónica Ortiz i Saul Quadrat, tots dos del Club Xtrem Almenara.

CIRCUIT DIPUTACIÓ DE CASTELLÓ

Enguany, coincidint amb el desé aniversari, la prova presentava diverses novetats, com que per primera vegada ha format part del Circuit de Curses de Muntanya de la Diputació de Castelló. De fet, la diputada provincial d'Esports, Tania Baños, ha acompanyat a l'alcaldessa de la localitat, Estíbaliz Pérez, en el lliurament de trofeus.

Una altra de les novetats ha sigut l'intent de reduir al màxim els plàstics amb la supressió dels gots, així com la utilització de productes biodegradables en el dinar posterior, sense oblidar que les cintes per a marcar la prova han sigut de tela reciclables i que a més s'han col·locat en estaques en paratges com els Estanys d'Almenara. La prova ha comptat amb un recorregut aproximat de 17 km amb 800 metres de desnivell positiu, i ha passat per muntanyes com es Castell, el Tallafocs, el Cid, la Muntanya Blanca i també pel paratge dels Estanys. Paral.lelament s’ha disputat la Marxa al Castell, en modalitat no competitiva i amb un recorregut diferent. També s'ha realitzat una màster class extraordinària de freestyler.