elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Polítics valencians que van ser ‘enxampats’ conduint embriacs

Polítics valencians que van ser ‘enxampats’ conduint embriacs
  • PP i PSOE guarden silenci després que haja eixit a la llum la condemna a un regidor d'Almenara que va ser condemnat per conduir sota els efectes de l'alcohol

Varis han sigut els polítics ‘caçats’ conduint sota els efectes de l'alcohol que s'han enfrontat a condemnes que els han acabat portant a la dimissió.

L'últim cas, si bé encara sense dimissió, és el d'un regidor del grup de no adscrits de l'Ajuntament d'Almenara (Castelló). Sergio Ferrer va ser enxampat després de fugir d'un control policial en la seua localitat conduint amb una taxa de 0,88 mg d'alcohol per litre d'aire espirat.

Tot va ocórrer el passat 13 de juliol en l'avinguda País Valencià quan Sergio Ferrer va escapar d'un control policial d'alcoholèmia. Els agents van acabar perseguint-li, com consta en la sentència del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 5 de Nules, i després d'interceptar-ho van comprovar que el condemnat “presentava símptomes evidents d'haver ingerit begudes alcohòliques”. Això és, presentava “parla balbotegen, rostre suós, coordinació vacil·lant, alé amb olor d'alcohol, capacitat d'expressió amb respostes embullades”, segons la pròpia sentència per la qual ha sigut condemnat a una pena de multa de cinc mesos amb quota de huit euros diaris i la privació del dret a conduir durant deu mesos.

No obstant això, el cas de l'edil d'Almenara, també secretari general del Partit Popular en aquesta localitat, no és l'únic.

En l'hemeroteca consten casos com el de Juan Ponce, diputat de Compromís, que va ser caçat al volant en 2014 després d'haver donat positiu per alcoholèmia, la qual cosa li va portar a deixar tots els seus càrrecs. També en 2014, el regidor del PSOE a Castelló, Juan María Calles, va triplicar la taxa d'alcohol en una prova d'alcoholèmia quan conduïa el seu vehicle.

També Alfonso Novo, un dirigent de Ciutadans a Castelló que va dimitir en 2015 després de donar positiu o el diputat valencià pel PP, Vicente Ferrer, a qui també li van retirar el permís de conduir després de donar positiu en alcohol. En 2016, Vicente Senent, regidor de Ciutadans a la Vall d'Uixó, també va ser enxampat conduint sota els efectes de l'alcohol i va acabar dimitint del seu càrrec en el consistori.

En 2017 va ser enxampat un regidor de Compromís de Cullera. Marc Joan va donar positiu en alcohol i va dimitir de les seues competències.

L'alcalde d'Algorfa, el socialista Manuel Ros, va ser condemnat per conduir embriac i en 2012 l'alcaldessa d'Alfar, Carmen Añó, es va negar a realitzar-se la prova d'alcoholèmia i va ser detinguda.

En 2021, l'alcaldessa de Llaurí, la socialista Ana María González, va ser caçada i condemnada per haver sigut enxampada conduint sota els efectes de l'alcohol.

PP i PSOE guarden silenci

Fins al moment, el Partit Popular de la província de Castelló, però també el PPCV guarden silenci respecte a la condemna a Sergio Ferrer que més que triplicava la taxa d'alcohol permesa.

Tampoc han volgut fer declaracions des del PSPV-PSOE de la província de Castelló ni l'alcaldessa de la localitat, la socialista, Estíbaliz Pérez.

Pujar