elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 250 persones descobrixen els Estanys d’Almenara amb AE-Agró i Caixa Popular

  • Èxit de participació de la campanya de visites guiades D'ullal a ullal

Acció Ecologista-Agró i Caixa Popular vam signar un acord de col·laboració en juny de 2021 que, entre altres projectes, ens va permetre organitzar una campanya de visites guiades als Estanys d’Almenara. L’objectiu d’esta iniciativa era difondre els valors ambientals d’este lloc estratègic de la Marjal d'Almenara i sensibilitzar sobre el seu fràgil equilibri natural. Durant la campanya D'ullal a ullal. Visites guiades a la Marjal d'Almenara es van convocar en total 27 visites guiades, totes elles en diumenge, i hi van participar 257 persones. Vist l’èxit d’esta primera edició, en primavera reiniciarem les visites als Estanys.

Amb l'objectiu de conscienciar a veïns, visitants i turistes de la importància i fragilitat dels Estanys d’Almenara, el passat 20 de juny arrancava la campanya D'ullal a ullal. Visites guiades a la Marjal d'Almenara. Esta iniciativa impulsada per Acció Ecologista-Agró amb el suport de Caixa Popular va finalitzar el passat 19 de desembre, després de convocar un total de 27 visites guiades en les quals han participat 257 persones.

En cadascuna d’estes visites, convocades totes elles en diumenges, els participants han descobert l’Ullal de Cavanilles, d’on brolla l’aigua que alimenta els Estanys d’Almenara, l’Hort de les Tortugues i l’Ullal de Quartons, tres espais naturals que es troben sota la custòdia del territori d’AE-Agró. De fet, es tracta de tres antics camps de tarongers que la nostra associació ha recuperat i restaurat mediambientalment.

A més a més, els participants en esta campanya de visites han pogut conéixer les espècies de fauna i flora més representatives de l’entorn dels Estanys d’Almenara, el seu patrimoni històric i hidràulic i també alguns dels problemes i amenaces que posen en perill el seu delicat equilibri natural.

Des d’AE-Agró considerem que els resultats d'esta primera edició de la campanya D'ullal a ullal. Visites guiades a la Marjal d'Almenara han sigut molt bons. És per això que en 2022, amb el suport de nou de Caixa Popular, repetirem esta iniciativa. Concretament, a partir de la primavera, mantenint les visites durant l'estiu i la tardor, sempre que el públic responga i l'oratge ens ho permeta.

A banda d’estes visites, durant 2022 AE-Agró comptarà amb el suport de Caixa Popular per a desenvolupar tasques de custòdia del territori a la Marjal d’Almenara, una zona humida on la nostra entitat gestiona més de 50 hectàrees de gran valor mediambiental en diferents llocs estratègics d’este aiguamoll Ramsar.

Finalment, recordar que el conveni de col·laboració entre AE-Agró i Caixa Popular de 2021 ha servit també per a desenvolupar el Projecte Emys a la Marjal d’Almenara i altres zones humides, rius i barrancs valencians, així com per a facilitar a col·lectius desfavorits el seu accés en barca al Tancat de la Pipa, àrea de reserva del Parc Natural de l’Albufera de València. Cal recordar que el Tancat de la Pipa pertany a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX), entitat amb la qual AE-Agró i SEO/BirdLife tenim signat un acord de custòdia del territori. I que en esta àrea de reserva de l’Albufera també tenim firmat un altre conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de València.

 

Pujar