elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El passeig marítim d'Almenara pateix importants danys durant la primera onada del temporal

El passeig marítim d'Almenara pateix importants danys durant la primera onada del temporal
  • L'Ajuntament ha acordonat el tram més conflictiu davant els riscos existents en la infraestructura. Una vegada més es demanda protecció efectiva per al litoral

MÉS FOTOS
El passeig marítim d'Almenara pateix importants danys durant la primera onada del temporal - (foto 2)
El passeig marítim d'Almenara pateix importants danys durant la primera onada del temporal - (foto 3)
El passeig marítim d'Almenara pateix importants danys durant la primera onada del temporal - (foto 4)
El passeig marítim d'Almenara pateix importants danys durant la primera onada del temporal - (foto 5)

El temporal marítim de llevant ha provocat importants danys en el passeig marítim d'Almenara, el que ha obligat a l'actuació de la brigada municipal així com al acordonament d'un important tram del mateix per a evitar l'accés. L'aigua de la mar ha seguit una vegada més colpejant contra el passeig marítim i ha destrossat un dels punts d'accés al mateix, la qual cosa provoca un clar perill. A més la mar també ha seguit colpejant amb força el propi passeig marítim en diversos punts amb els seus pertinents efectes. A més la regressió de la zona on encara queda arena ha sigut notable, tant que la mar ha arribat ja fins al punt dels gronxadors, just on oneja la bandera blava d'Almenara i ja s'ha portat les tanques de fusta que protegeixen la zona infantil.

El regidor de Medi ambient, Lorenzo Vicent, ha destacat que "estem sota els efectes d'un gran temporal però els danys semblen importants, danys que avaluarem quan acabe l'episodi i que esperem no vagen a més perquè les previsions diuen que estem començant". Vicent ha recordat que "si amb un xicotet temporal, a Almenara ja patim, ara la preocupació és evident i s'està reflectint". A més "estem veient com cada vegada queda ja menys arena i el mar arriba directament al passeig marítim, doncs ja està començant a portar-se les zones infantils".

Lorenzo Vicent ha recordat que "és necessària ja una protecció definitiva del nostre litoral, que s'executen les esculleres i recuperem la zona de platja, per a evitar els problemes continus de la regressió en el nostre litoral". És una "demanda de molts anys i per la qual anem a seguir lluitant sense descans".

A més durant la jornada també destacar que tant la Policia Local, com a Protecció Civil, i la Brigada d'Obres han realitzat diverses intervencions a causa del vent i de l'aigua, com la retirada de branques o arbres, tanques o marquesines, i fins i tot el control de les turbines per a desaiguar. A més destacar que s'ha hagut de tallar el Camí Racó per acumulació d'aigua procedent del terme de Benevites per a arribar fins al canal d'Almenara. Lorenzo Vicent ha agraït a tots el seu "gran treball i col·laboració en aquestes situacions d'emergència". Destacar que l'operatiu seguirà vigent durant tot el temporal de llevant.

Pujar