elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Alcaldessa demana al ministre de Foment urgència en la construcció de les esculleres

L'Alcaldessa demana al ministre de Foment urgència en la construcció de les esculleres
  MÉS FOTOS
  L'Alcaldessa demana al ministre de Foment urgència en la construcció de les esculleres - (foto 2)
  L'Alcaldessa demana al ministre de Foment urgència en la construcció de les esculleres - (foto 3)

  L'alcaldessa d'Almenara, Estíbaliz Pérez, ha aprofitat la visita aquest matí del ministre de Foment, Íñigo de la Serna, al Passeig Marítim de la localitat per a demanar-li urgència en la construcció de les esculleres perquè "com ha pogut veure el ministre el mar no espera i necessitem no solament reparació, que ja està en marxa, sinó també la protecció del nostre litoral per a evitar episodis com els de aquest últim mes".

  No obstant açò, l'alcaldessa ha lamentat que "ni el ministre, ni la secretària d'Estat de Medi ambient, hagen pogut donar-nos terminis del projecte per a la construcció de les cinc esculleres a Almenara que es troba en procés d'avaluació ambiental" el que "ens disgusta perquè pensem que havia de ser urgent, per la qual cosa hem demanat celeritat i que s'incloga en els pressupostos de 2017". L'alcaldessa ha recordat al ministre que "no hi ha protecció per a la nostra costa, doncs som l'única localitat o gran tram de platja a la Comunitat Valenciana, que no té cap escullera, el que fa que la regressió siga molt notable en la nostra zona, d'ací la urgència de les obres".

  L'alcaldessa d'Almenara ha assenyalat que amb les visites tant del ministre, com del president Puig s'ha aconseguit que hagen pogut veure el nostre problema i puguen situar d'una manera prioritària en les seues agendes la problemàtica d'Almenara. A més també s'ha mostrat satisfeta per l'anunci del ministre d'atendre la demanda de la figura que anteriorment es denominava "zona catastròfica".

  REUNIÓ TÈCNICA COSTES-MEDI AMBIENT

  L'alcaldessa també ha anunciat que la reunió convocada des de l'Ajuntament i anunciada aquesta setmana entre els representants de Costes i de la Conselleria de Medi ambient per a esmenar les diferències en els seus criteris i acostar postures d'una manera definitiva serà demà en la Subdelegació del Govern. L'alcaldessa li consta que ja han començat a acostar-se les postures i espera que s'arribe a un consens i acord definitiu entre les parts perquè no hi haja fre i que les esculleres siguen ràpidament una realitat.

  Pujar