elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'ajuntament d'Almenara trau a licitació les obres de restauració i conservació de l’Agüelet per 185.900 euros

L'ajuntament d'Almenara trau a licitació les obres de restauració i conservació de l’Agüelet per 185.900 euros
  • Les empreses interessades disposen de fins al 31 d'agost per a presentar les seues ofertes

MÉS FOTOS
L'ajuntament d'Almenara trau a licitació les obres de restauració i conservació de l’Agüelet per 185.900 euros - (foto 2)

L'Ajuntament d'Almenara ha tret la licitació de les obres de restauració i conservació de la Torre Bivalcadim (L’Agüelet) amb un pressupost de 185.900 euros (impostos inclosos). Les empreses interessades podran presentar les seues ofertes fins al pròxim 31 d'agost. L'empresa que resulte adjudicatària en el procés tindrà dos mesos per a executar l'obra.

La restauració de la Torre Bivalcadim serà la primera fase del procés de restauració del Castell d'Almenara seguint les directrius del Pla Director elaborat a aquest efecte. Per a aquesta primera restauració es compta amb una subvenció de 150.000 euros concedida per l'anterior govern de la Generalitat Valenciana, en concret per la Direcció General d'Administració Local, que depenia de Presidència. L'Ajuntament d'Almenara aportarà amb fons propis la resta del pressupost de les obres, així com també els honoraris professionals.

L'alcaldessa d'Almenara, Estíbaliz Pérez ha recordat que “un dels grans reptes i objectius que tenim des de l'equip de govern és la restauració del Castell, qüestió que cada dia està més a prop, perquè ja s'ha fet un pas més com és la licitació de les obres gràcies a la tasca silenciosa i constructiva realitzada durant diversos anys per a poder arribar a aquest punt i que la restauració siga prompte una realitat”. Així, “una vegada concloga el termini de presentació d'ofertes, s'adjudicaran les obres i posteriorment ja es podran veure les actuacions per a preservar la nostra emblemàtica torre de l’Agüelet, complint el nostre compromís”.

L'alcaldessa d'Almenara ha assenyalat que “amb la licitació de les obres, fem un pas importantíssim per a arribar a la meta en el procés que vam iniciar amb el canvi de titularitat dels terrenys de l’Agüelet i l’Agüeleta en sessió plenària el 20 de novembre de 2018 i després amb l'elaboració del Pla Director, per a conéixer l'estat i les actuacions necessàries a realitzar, per la qual cosa ara ja es pot actuar sobre es Castell, en concret abordant ja pròximament la restauració de l’Agüelet, seguint el que s'estableix del Pla Director”.

Finalment l'alcaldessa ha volgut agrair a totes les institucions, entitats, col·lectius, associacions i persones particulars que “han col·laborat amb l'Ajuntament d'Almenar en aquest llarg camí emprés perquè la necessària restauració del Castell puga començar pròximament i convertir-se en una realitat, complint així els objectius previstos”.

Pérez ha recordat que “no pararem ací i per això, des de l'Ajuntament d'Almenara continuarem buscant les pertinents ajudes i opcions per a poder escometre les següents fases per a completar la restauració total del Castell”.

 

Pujar