17 de gener de 2021 17/1/21

PP: "Més de 70 famílies d'Almenara perden el seu treball des de gener i el PP urgeix ajudes"

PP: "Més de 70 famílies d'Almenara perden el seu treball des de gener i el PP urgeix ajudes" - (foto 1)
  • En gener el nombre d'aturats era de 234 veïns enfront als 306 registrats el passat mes de setembre. “És necessari blindar amb ajudes als qui creen ocupació ”

Més de 70 famílies d'Almenara han perdut la seua ocupació en el que va d'any fins a superar els 300 afectats en la localitat. El mes de gener, el registre se situava en 234 aturats que han passat a 306 segons el registre del Servei Públic d'Ocupació feta pública aquest mes.

“Son unes xifres alarmants i darrere de cadascuna d'elles existeix una situació familiar complicada que exigeix de les administracions la màxima obstinació”. En efecte, tal com assenyala la portaveu del PP a Almenara, Amparo Esteve, “la recessió que ja durant l'any passat va donar els seus primers espertenecs s'ha aguditzat durant aquest any assotat per una pandèmia que ha bloquejat l'economia durant mesos”.

Hui, encara, explica la regidora del PP, “existeixen famílies que no han cobrat l'Expedient Temporal de Regulació d'Ocupació (ERTO) o que s'han vist obligades a tancar la seua activitat com a conseqüència de les mesures extraordinàries implementades pel *Covid-19”.

En aquest sentit, ha assenyalat la regidora del PP, “seria oportú que davant uns registres alarmants que confirmen l'increment exponencial del nombre d'aturats, des de l'Ajuntament d'Almenara, com a administració més pròxima, s'injectaren ajudes directes als pilars econòmics de la nostra localitat”.

Tal com explica la portaveu del PP, “a Almenara moltes famílies viuen dels seus propis negocis, són comerciants, autònoms al capdavant de pimes o micropimes, empreses familiars”. Són ells, assenyala Esteve, “els que empren a desenes de persones i els que a més aporten servei i riquesa a la nostra localitat”. Per tant, “seria oportú, tal com plantegem des de l'inici d'aquesta crisi, que s'habilitara un pla de xoc que concedira ajudes directes als qui durant massa mesos sol han tingut pèrdues”.

Pujar