elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
FESTES ALMENARA 2023

Emotiva nit en la presentació de les Festes d'Almenara

Emotiva nit en la presentació de les Festes d'Almenara
  • També es van entregar les distincions als Festers d’Honor i els primers premis dels concursos de cartells de les Festes Patronals i de les Festes d'Estiu de la Platja Casablanca

L'Auditori Vicent Casanova Rebollar d'Almenara es va omplir anit de música i color en la celebració de l'acte de la presentació de les festes patronals d'Almenara 2023, en la qual es van donar a conéixer a les 18 festeres i festers que protagonitzaran els actes centrals de les celebracions, i que, com és costum, van lluir els vestits tradicionals de la localitat. A més també van tindre protagonisme les quatre presentadores de l'esdeveniment. Elles i ells formen part de la quinta 2023.

Va ser una jornada emotiva i il·lusionant en la qual a poc a poc per parelles van anar arribant fins a l'Ajuntament d'Almenara, per a després de les protocol·làries fotografies, començar la desfilada acompanyats i acompanyades per la Llavor dolçaina i tabal, així com per la banda de l’Associació Musical Santa Cecília d’Almenara fins a l'Auditori de la localitat.

Allí, després de saludar al públic assistent, les quatre presentadores de l'acte, van donar pas a un vídeo per a presentar a la quinta 2023. Posteriorment, va arribar el torn de la festera i fester representants de l'any 2022, que com a marca la tradició van ser els encarregats d'imposar les bandes i els pins a les festeres i festers d'aquest any 2023, que van anar entrant en l'escenari al so de la banda de música.

Tot seguit va arribar el moment de nomenar als “festers d’honor” que són Natalia Gomis Albiach (nascuda el 20 de desembre de 1924) i Ramón Rebollar Rodríguez (nascut el 6 de març de març de 1930). Els familiars de tots dos van ser els encarregats de recollir el pergamí acreditatiu.

Al mateix temps també es va entregar el primer premi del concurs de portades de les Festes d’Estiu de la Platja Casablanca a Eli Sangabiño, així com del concurs de portades de les Festes Patronals d’Almenara a Hugo Miravete, Guillem Vázquez i Daniel Zarza.

Quant a la programació, aquesta vesprada es realitzarà el Xupinasso infantil i la festa de l'espuma, així com les finals, tant femenina com masculina, del campionat de pilota valenciana, la vesprada de Cant Valencià, així com el tardeo de la quinta 2023 i la Festa dels Anys 80 de la quinta 86. També hi haurà cercavila de la banda de música, l'obertura de la fira de festes, 27 carcasses per la quinta dels 27 anys, i a la mitjanit la tradicional desencaixonà a la qual seguirà un bou embolat de El Gallo a càrrec de la Penya Taurina Almenara i la macrodiscomòbil Bandalay a càrrec de la quinta 2023 amb la col·laboració de l'ajuntament.

Demà dissabte al matí hi haurà cercavila de dolçaina i tabal amb La Llavor al qual seguirà el cant d’albaes dedicat als festers d’honor. A la vesprada arribaran els bous a partir de les 17.30 hores amb l'homenatge a Serafín Tajuelo García amb l'exhibició d'un exemplar de Torrestrella. Després arribaran dos bous de les ramaderies de Partido de Resina i Albarreal patrocinats per l'Ajuntament d'Almenara, als quals seguirà l’embolada del primer exemplar de la vesprada. A la nit s’embolará un altre bou de la ramaderia d’Albarreal i la jornada conclourà amb l'Orquestra La Pato en el recinte firal.

 

MÉS FOTOS
Emotiva nit en la presentació de les Festes d'Almenara - (foto 2)
Emotiva nit en la presentació de les Festes d'Almenara - (foto 3)
Emotiva nit en la presentació de les Festes d'Almenara - (foto 4)
Emotiva nit en la presentació de les Festes d'Almenara - (foto 5)
Emotiva nit en la presentació de les Festes d'Almenara - (foto 6)
Emotiva nit en la presentació de les Festes d'Almenara - (foto 7)
Emotiva nit en la presentació de les Festes d'Almenara - (foto 8)
Emotiva nit en la presentació de les Festes d'Almenara - (foto 9)
Emotiva nit en la presentació de les Festes d'Almenara - (foto 10)
Emotiva nit en la presentació de les Festes d'Almenara - (foto 11)
Emotiva nit en la presentació de les Festes d'Almenara - (foto 12)
Emotiva nit en la presentació de les Festes d'Almenara - (foto 13)
Emotiva nit en la presentació de les Festes d'Almenara - (foto 14)
Emotiva nit en la presentació de les Festes d'Almenara - (foto 15)
Pujar