12 de juliol de 2020 12/7/20

Costes manté la prioritat en el projecte de protecció del litoral d'Almenara

Costes manté la prioritat en el projecte de protecció del litoral d'Almenara - (foto 1)

    L'alcaldessa d'Almenara, Estíbaliz Pérez, ha visitat hui la Direcció Territorial de Costas junt l'alcaldessa de Borriana i els alcaldes de Nules i Moncofa per  conéixer les previsions i els terminis quant a les obres per a la protecció del litoral sud provincial. En aquesta reunió se li ha confirmat a l'alcaldessa que el projecte de protecció de la costa d'Almenara és absolutament prioritari, qüestió que es defensa pels òrgans territorials tant de Castelló com de València i que la seua licitació depén de la finalització de la Declaració d'Impacte Ambiental que és obligatòria i que està ultimant-se. Des de Costes no descarten que les obres es puguen licitar abans d'acabar l'any.

    Segons ha explicat l'alcaldessa, des de Costes “ens han informat que tot apunta que s'està en la recta final de la Declaració d'Impacte Ambiental després d'un alentiment de la mateixa per la demanda de nous informes i propostes ambientals que suposarà modificar el projecte i incrementar el seu cost per damunt dels huit milions d'euros”. Pérez ha recordat que “legalment per a poder licitar l'obra ha d'estar acabada i signada de manera favorable l'avaluació ambiental” pel que “ens han dit que només estiga es procedirà a la licitació de l'obra que continua sent prioritària”.

    L'alcaldessa ha destacat que “després de la reunió ens han confirmat la prioritat i l'execució de l'obra informant-nos del punt en el que es troben, qüestió que és molt positiva perquè tot segueix avant i amb alta prioritat, encara que lamentem que una vegada més els terminis siguen molt majors del desitjat i que tot el procés avance més a poc a poc del que ens agradaria”. No obstant això “es manté la prioritat, i com no, seguirem vigilants de com es desenvolupa tot el procés, i com sempre, demanem celeritat i compromís amb aquesta obra tan necessària per a la localitat, on tanta falta fan les esculleres de manera urgent”.

    D'altra banda, se li ha comunicat a l'alcaldessa en la reunió de hui que dilluns que ve les màquines començaran a treballar a la Platja Casablanca per a fer les habituals tasques de conservació i manteniment de la franja litoral.

    Pujar