elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Carnestoltes escolar d´Almenara estrena recorregut divendres que ve

El Carnestoltes escolar d´Almenara estrena recorregut divendres que ve
  • El dissabte arribarà la gran festa amb la cercavila, la trobada de batucades i el sopar en el poliesportiu

MÉS FOTOS
El Carnestoltes escolar d´Almenara estrena recorregut divendres que ve - (foto 2)
El Carnestoltes escolar d´Almenara estrena recorregut divendres que ve - (foto 3)

La localitat d'Almenara ja s'està preparant per a les celebracions del Carnestoltes 2020 que arribarà divendres que ve i dissabte en les seues diverses modalitats. El divendres estarà reservat a les desfilades dels centres escolars (Col·legi i Escola Infantil) mentre que el dissabte serà per a la cercavila per a tots els veïns, així com per a la trobada de batucades i el posterior sopar festiu.

Les celebracions les obriran els escolars del CEIP Joan Carles I de la localitat a les 14.45 hores amb la seua tradicional cercavila acompanyats per la batucada de l'EMMA i la xaranga. Enguany la gran novetat del carnestoltes escolar és la modificació del recorregut perquè es buscarà als alumnes de 3 anys pertanyents al col·legi, que per les obres es troben fent classe provisionalment en l’Escola Infantil Municipal.

Així la comitiva partirà des del carrer Isabel la Catòlica per a creuar i buscar el carrer Mestre Tintoré, d'ací passaran per l’Escola Infantil Municipal on recolliran als alumnes de 3 anys del col·legi que provisionalment cursen allí, per a incorporar-los a la comitiva. Aquesta seguirà la seua ruta arribant a la Plaça 8 de Març a la qual donaran la volta per a tornar a l’Escola Infantil Municipal on es quedaran de nou els més xicotets, i d'ací es tornarà al col·legi a través del carrer Isabel la Catòlica. A l'arribada al centre hi haurà una festa amb “xocolatà” i música. Cal assenyalar que enguany la temàtica de les disfresses del carnestoltes seran els jocs educatius. 

Una vegada acabe la cercavila del carnestoltes del CEIP Joan Carles I, sobre les 17 hores, començarà la desfilada del carnestoltes de l'alumnat de l’Escola Municipal Infantil d'Almenara, amb els més xicotets de la localitat, que realitzaran la cercavila disfressats de la temàtica vinculada als menjars. La comitiva dels alumnes de l’Escoleta donarà la volta a l’illa del centre per a acabar al parc de Maestro Rodrigo (enfront de l'accés principal del centre).

EL DISSABTE, EL CARNESTOLTES D'ALMENARA

Ja el dissabte 22 es realitzarà el tradicional Carnestoltes d'Almenara, començant la festa a les sis i mitja de la vesprada en la plaça de la Constitució (Agüelets) per a iniciar la cercavila que, igual que l'any passat, transcorrerà pels carrers Castelló, la Vall d'Uixó, Sant Roc, i Cisterna fins a arribar al Poliesportiu Municipal Cobert. Tot el recorregut estarà amenitzat per les formacions participants en la nova “I Trobada de Batucades” amb l’Escola de Música Moderna d’Almenara (EMMA)  i la seua batucada, que compartiran cartell amb “El Xarquet” de Massalfassar i la “Batuxech” d'Albuixech.

Sobre les huit de la vesprada, una vegada haja acabat l'actuació de les batucades, en el poliesportiu cobert, es donarà pas al lliurament de premis del IV concurs de màscares que realitzaran els Quintos 2020. I després, els Quintos dels 25 anys, seran els encarregats de triar les millors disfresses dels participants en la cercavila de carnestoltes. En concret s'estableixen dues categories, la infantil (de 0 a 17 anys) amb un premi de material escolar per a la millor disfressa individual i 150 euros per a la millor disfressa grupal. Quant a la categoria d'adults (a partir de 18 anys) el premi individual serà de 50 euros i el grupal de 150.

Després del lliurament de tots els premis, començarà en el propi poliesportiu un sopar de “pa i porta”. Totes les persones interessades a comptar amb una reserva de taula i cadires per al sopar hauran de formalitzar la seua inscripció gratuïta a l'Ajuntament d'Almenara en horari matinal o bé en el Casal Jove de la localitat de 16 a 20 hores. La festa conclourà amb una discomòbil a càrrec de Mario Music Time.

Pujar