elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Bivalcadim, la grada “Marta Mateos” i els banys públics, la petjada de Compromís per Almenara en el primer any de la legislatura

Bivalcadim, la grada “Marta Mateos” i els banys públics, la petjada de Compromís per Almenara en el primer any de la legislatura
  • Quique Castelló: “Malgrat el bloqueig del PSOE, les polítiques de Compromís comencen a deixar petjada en Almenara i estem només al principi”

 

Compromís per Almenara es felicita perquè les seues propostes per instal·lar banys públics i per posar en valor l’esportista local, Marta Mateos, eixiran endavant amb els fons provincials provinents del Pla Impulsa. “Malgrat el bloqueig del PSOE i de la senyora Pérez, aquests projectes comencen a tirar avant i la petjada de les polítiques de Compromís només ha necessitat un any per continuar fent-se notar en Almenara”, ha manifestat el portaveu i líder local de Compromís, Quique Castelló Abad. A més, cal recordar que les obres de la torre Bivalcadim (l’Agüelet) estan a punt de finalitzar i, d’aquesta forma, una de les grans reivindicacions de Compromís veurà també la llum aquest primer any de legislatura. 

D’aquesta manera, Almenara rebrà 148.000 euros provinents del Pla Impulsa de la Diputació de Castelló. Aquests fons serviran, també, per desenvolupar la segona fase de l’Espai Cultural i per millorar l’accessibilitat de les voreres d’Almenara i Casablanca. D’aquesta manera, 48.000 euros aniran destinats al nou centre cultural, mentres que 45.000 euros seran per als banys públics en el recinte firal, 40.000 euros per a l’ampliació i l’accessibilitat de la grada “Marta Mateos” en el camp de futbol La Corona, i 15.000 euros per a la millora de les voreres del poble i Casablanca. 

Bivalcadim (el Agüelet), una altra proposta de Compromís a punt

Respecte a Bivalcadim, Castelló ha recordat que: “l’objectiu és recuperar i restaurar tot el conjunt del castell i no fer un parc temàtic, sinó posar-lo en valor i fer-ne divulgació històrica sobre Almenara”. En eixe sentit, els fons per a l’Agüelet han vingut per part de presidència (aprovats per l’anterior govern autonòmic de PSOE, Compromís i Podem). El portaveu de Compromís també ha volgut incidir que: “volem recuperar tot el patrimoni i, per això, dos passos que ja podem anar fent és invertir per tornar-li la Muralla al poble i peatonalitzar el centre històric d’Almenara”. Per a finalment, afirmar que: “Tanmateix, res del que fem ara tindrà recorregut si no ho blindem amb un Pla General d’Ordenació Urbana i continuem donant barra lliure als especuladors que amenacen les nostres muntanyes amb projectes faraònics com TrasCastell i Montalmenara”.

Compromís obert a negociar el pressupost per a 2025

El portaveu local de Compromís per Almenara, Quique Castelló Abad, va recordar a l’alcaldessa, Estíbaliz Pérez, que la seua formació estava disposada a negociar el pressupost municipal per a 2025. “Si enguany hem votat en contra és, entre altres coses, perquè la senyora Pérez no ha negociat res i no s’ha guanyat els nostres vots”, ha explicat Castelló. El regidor ha sentenciat que: “Li hem recordat que, per sumar els 4 vots de Compromís a favor del pressupost de l’any vinent, ha de vindre a negociar abans de dur-lo a una junta de portaveus com qui governa amb majoria absoluta.” 

Pujar