elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Biblioteca Municipal Joan Fuster d'Almenara acollirà des del divendres 23 de febrer l'exposició "Escriptos valencians de l'exili"

La Biblioteca Municipal Joan Fuster d'Almenara acollirà des del divendres 23 de febrer l'exposició "Escriptos valencians de l'exili"
  • A les 18 hores, en el mateix lloc, Lara Cardona oferirà una xarrada titulada “Dones exiliades i invisibilitzades”

 

La Biblioteca Municipal Joan Fuster d'Almenara acollirà a partir del divendres 23 de febrer l'exposició “*Escriptors valencians de l’exili” impulsada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. La mostra es podrà visitar des del dilluns 26 i fins al dijous 29 en horari de 9.00 a 13.00 hores i de 16.00 a 20.00 hores.

En l'exposició es mostren els països i destinacions on es van exiliar els valencians després de la Guerra Civil, com van ser Mèxic, Sud-amèrica, França, URSS, o el Nord d'Àfrica. La finalitat de la iniciativa és donar a conéixer als autors valencians que es van exiliar en aquests països, entre els quals figuren Juan Gil-Albert, Max Aub, Gaetà Huguet Segarra, Francesc Puig Espert, Josep Castanyer, Francesc Alcalà, Carles Esplà o Emili Gómez Nadal.

Tots ells des del seu exili van participar en diverses iniciatives de caràcter associatiu que els van permetre mantindre vius els llaços emotius i culturals amb la seua terra enyorada, com per exemple la Casa Regional Valenciana de Mèxic, o les revistes que van fer en l'època.

A més de l'obertura de la mostra, el mateix divendres 23 de febrer a les 18 hores, a la Biblioteca Municipal Joan Fuster, s'ha programat la xarrada titulada “Dones exiliades i invisibilitzades” a càrrec de Lara Cardona Fernández, responsable del Centre d’Interpretació de la Línia XYZ d'Almenara. En ella Cardona parlarà de les pintores, escriptores, o mestres valencianes exiliades que han quedat invisibilitzades com és el cas de Manuela Ballester, Elisa Piqueras o Enriqueta Agut. Amb aquesta conferència s'obri la programació vinculada al 8-M a Almenara.

Pujar