elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Barrachina enalteix la necessitat de donar veu als castellonencs i treballar des de la unitat en la primera mascletà pel 9 d'Octubre

Barrachina enalteix la necessitat de donar veu als castellonencs i treballar des de la unitat en la primera mascletà pel 9 d'Octubre
  MÉS FOTOS
  Barrachina enalteix la necessitat de donar veu als castellonencs i treballar des de la unitat en la primera mascletà pel 9 d'Octubre - (foto 2)

  La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló s'ha desplaçat a les Alqueries amb motiu d'una de les quatre mascletaes amb les quals la institució provincial celebra el Dia de la Comunitat Valenciana en municipis de menys de 5.000 habitants
  “Defensem les nostres senyes d'identitat i apostem pels nostres pobles. La Diputació treballa des de la unitat per a donar veu a tots els castellonencs”, ha subratllat Marta Barrachina

  Castelló, 8 d’octubre de 2023. La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, enalteix la necessitat de donar veu als castellonencs i de treballar des de la unitat en la primera mascletà per a celebrar el 9 d'Octubre.

  La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló s'ha desplaçat avuí diumenge a les Alqueries amb motiu d'una de les quatre mascletaes amb les quals la institució provincial celebra el Dia de la Comunitat Valenciana en municipis de menys de 5.000 habitants.

  “Defensem les nostres senyes d'identitat i apostem pels nostres pobles. La Diputació treballa des de la unitat per a donar veu a tots els castellonencs”, ha subratllat Marta Barrachina.

  La Diputació de Castelló celebra el 9 d'Octubre amb quatre mascletaes a les Alqueries, Ribesalbes, la Jana i Tales. Aquests quatre municipis de menys de 5.000 habitants, coincidint amb les seues festes patronals, alberguen la iniciativa que compta amb la participació d'empreses de la província, en concret de Pirotècnia Martí, Pirotècnia Tomás, Pirotècnia Peñarroja i Hermanos Caballer. La programació es desenvoluparà durant el mes d'octubre i novembre en una aposta per ampliar la celebració “per tot allò que ens uneix com a valencians i reforçant les nostres senyes d'identitat”, ha indicat la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina.

  Les celebracions s'han iniciat aquest diumenge, 8 d'octubre, amb dos mascletaes. La primera ha sigut a càrrec de la Pirotècnia Martí, que s'ha disparat a les Alqueries a les 13.00 hores, en concret al carrer Plaza 8 de Març. A continuació li ha tocat el torn a Ribesalbes, on la mascletà ha començat a les 13.30 hores a càrrec de la Pirotècnia Tomás en l'aparcament Plaza del Mercat.

  La programació continuarà el pròxim 28 d'octubre, data en la qual la Pirotècnia Peñarroja serà l'encarregada de disparar la mascletà a la Jana (esplanada Cooperativa Agrícola Els Alboredes) a les 11.45 hores. I, finalment, la programació contempla una mascletà a Tales (passeig Serra d'Espadà) el pròxim 5 de novembre a les 13.30 hores, a càrrec de Hermanos Caballer Pirotécnicos.

  “Volem enaltir allò que ens uneix, que ens diferencia, l'hospitalitat dels castellonencs i l'essència única de cadascun dels nostres pobles. Les nostres festes i les nostres tradicions són la millor mostra de la nostra identitat, del treball comú i de la unió que ens caracteritza i que hem de reforçar des d'institucions com la Diputació”, ha explicat Marta Barrachina.

  D'altra banda, la presidenta de la Diputació també ha destacat el segell castellonenc en els Premis 9 d’Octubre que s'entregaran demà dilluns en l'acte institucional del Dia de la Comunitat Valenciana. Reyes Martí, a qui la presidenta ha pogut felicitar ja en persona aquest diumenge amb motiu de la mascletà a les Alqueries a càrrec de Pirotècnia Martí; Carlos Latre, Marta Linares, el Consorci Provincial de Bombers i el Banc d'Aliments de Castelló veuran reconeguts els seus treballs i labor en els guardons.

  Pujar