elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almenara sol·licita una subvenció a l'IVACE+I per a instal·lar plaques solars en les estructures de la Plaça del Mercat

Almenara sol·licita una subvenció a l'IVACE+I per a instal·lar plaques solars en les estructures de la Plaça del Mercat
  • Proveiran d'energia tant al Mercat com al Poliesportiu Cobert

MÉS FOTOS
Almenara sol·licita una subvenció a l'IVACE+I per a instal·lar plaques solars en les estructures de la Plaça del Mercat - (foto 2)
Almenara sol·licita una subvenció a l'IVACE+I per a instal·lar plaques solars en les estructures de la Plaça del Mercat - (foto 3)

 

L'Ajuntament d'Almenara ha sol·licitat a l'Institut Valencià de Competitivitat i Innovació (IVACE+I) una subvenció per a la creació d'una Central Solar Fotovoltaica en les estructures de la plaça del Mercat amb l'objectiu de proveir d'energia al Mercat Municipal i al Poliesportiu Municipal Cobert. L'import del projecte és de 39.128 euros més IVA.

L'alcaldessa, Estíbaliz Pérez, ha destacat que “amb esta nova inversió continuarem apostant en la nostra política de fomentar les energies alternatives per a proveir els edificis municipals, seguint la línia del foment de les energies respectuoses amb el medi ambient, així com de l'estalvi energètic i econòmic”.

El projecte contempla la instal·lació de 75 panells sobre les estructures metàl·liques existents en la plaça del Mercat per a l'autoconsum col·lectiu i la generació d'excedents, si n'hi haguera. Les estimacions indiquen que es generaria un percentatge estimat d'autoconsum del 73%, amb la generació d'energia que seria suficient per a proveir el 80% del consum del Mercat i un 33% de la del Poliesportiu. D'aquesta manera s'estima que la instal·lació d'aquestes plaques produirà un estalvi econòmic estimat de més de 6.500 euros anuals entre el Mercat i el Poliesportiu.

 

Pujar