elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almenara recuperarà el Bou per la Vila el primer cap de setmana de desembre

Almenara recuperarà el Bou per la Vila el primer cap de setmana de desembre
  • Les exhibicions es prolongaran tres dies amb un total de set bous “cerrils”, quatre oferits per l'ajuntament i altres tres per Los Armónicos, Joventut Taurina i Bou de Desembre

L'Ajuntament d'Almenara està ultimant juntament amb les penyes taurines col·laboradores el calendari per a la recuperació dels “bous al carrer” en la localitat el mes vinent de desembre. En l'última reunió s'ha decidit que les exhibicions seran el dissabte 4, el diumenge 5 i el dilluns 6 de desembre, així com també els exemplars que patrocinen les penyes. En total s'exhibiran aquest desembre 7 bous “cerrils”, els quatre adquirits per l'Ajuntament d'Almenara i altres tres patrocinats per la Penya Taurina Los Armónicos, la Penya Joventut Taurina i la nova penya Bou de Desembre, a les quals han agraït la seua col·laboració, tant l'alcaldessa Estíbaliz Pérez, com la regidora de festes, Débora Marín.

Així, el dissabte 4 de desembre obriran el cartell a partir de les quatre de la vesprada dos dels bous patrocinats per l'Ajuntament d'Almenara, per a culminar a les set de la vesprada amb una embolada.

El diumenge 5 de desembre començarà la jornada a les 12 del migdia amb el bou patrocinat per la Penya Los Armónicos. A les 16 hores s'exhibirà un dels bous oferits per l'ajuntament, per a seguir a les 17 hores amb un bou patrocinat per la Penya Joventut Taurina. A les 19 hores s’embolarà l’exemplar de l'ajuntament. A la nit, a les 22.30 hi haurà embolada a càrrec de Joventut Taurina.

Finalment, el dilluns 6 de desembre, Dia de la Constitució, hi haurà a les 12 del migdia exhibició d'un bou patrocinat per la Penya Bou de Desembre. Ja a la vesprada, a les 16 hores, seguirà la programació amb un dels exemplars patrocinats per l'Ajuntament d'Almenara, culminant a les 18.30 els actes taurins amb l’embolada a càrrec de la Penya Bou de Desembre.

El cartell amb les ramaderies i bous que s'exhibiran es donarà a conéixer en els pròxims dies, una vegada estiga tancat. Cal recordar que el consistori aportarà els quatre bous “cerrils” que tenia adquirits per a les festes de 2020, que no es van poder celebrar per la pandèmia provocada pel Covid-19.

Pel que respecta al recorregut de les exhibicions taurines del primer cap de setmana de desembre, aquest comprendrà la zona tradicional de la Vila, així com la Plaça del Molí i zona del “Terraet”, on es troben els torils. Les exhibicions no passaran pel tram de l’Avinguda País Valencià.

Pujar