elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almenara impulsa el programa Consulta Jove dedicat al foment de la salut mental i l'educació sexual

Almenara impulsa el programa Consulta Jove dedicat al foment de la salut mental i l'educació sexual
  • Hi haurà tallers grupals un dimecres al mes, així com un consultori individual a través del correu electrònic

MÉS FOTOS
Almenara impulsa el programa Consulta Jove dedicat al foment de la salut mental i l'educació sexual - (foto 2)
Almenara impulsa el programa Consulta Jove dedicat al foment de la salut mental i l'educació sexual - (foto 3)

L'Ajuntament d'Almenara a través dels departaments de Servicis Socials i Joventut posaran en marxa a partir del pròxim dimecres 24 d'abril un nou servici denominat Consulta Jove en el qual es fomenta la salut emocional i mental, així com l'educació sexual de la població jove, amb edats compreses entre els 16 i els 28 anys. Les accions que es realitzen no pretenen ser ni substituir a teràpies formals, sinó que busquen donar resposta a consultes específiques i orientar cap a possibles recursos idonis en cada cas.

TALLER D'AUTOESTIMA I BENESTAR

Consulta Jove tindrà dos eixos d'actuació en aquesta primera etapa. D'una banda, un dimecres al mes es durà a terme en el Casal Jove un taller que versarà sobre temàtiques com les emocions, la salut mental, l'autoestima, les addiccions, o la sexualitat, tot això abordat de manera grupal per les psicòlogues de l'Ajuntament d'Almenara.
En aquest sentit, el primer taller del programa Consulta Jove serà el dimecres 24 d'abril a partir de les 17 hores en el Casal Jove i versarà sobre autoestima i benestar. Les persones interessades hauran d'inscriure's de manera gratuïta en el correu electrònic consultajove@almenara.es

CONSULTORI EN LÍNIA

D'altra banda, també el programa Consulta Jove tindrà un apartat a l'atenció individual, per la qual cosa els joves d'entre 16 i 28 anys podran fer qualsevol consulta referida a les emocions, salut mental o sexualitat a les psicòlogues municipals. Aquesta atenció serà en línia (on-line) i es durà a terme a través del correu electrònic consultajove@almenara.es, fomentant-se l'anonimat, la confidencialitat i la seguretat.

Aquest nou servei de Consulta Jove complementa i amplia dos programes que ja estan en marxa a Almenara. D'una banda, arribarà a més públic el Programa d'Educació Sexual Integral que actualment es porta a cap en els centres educatius per a estudiants, professorat i famílies, i per una altra, també s'ampliarà l'actual Pla de Salut Mental, abastant al públic juvenil.

Pujar