elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
FESTES ALMENARA

Almenara honra al seu patró Sant Roc en el dia gran de les festes

Almenara honra al seu patró Sant Roc en el dia gran de les festes
  • Diumenge va destacar el castell de focs artificials i el concert “Rebobinando” a càrrec de l’Associació Musical Santa Cecilia d'Almenara

 

La localitat d'Almenara celebra hui la festivitat de Sant Roc, patró del municipi. Amb tal motiu, aquest matí s'ha realitzat el tradicional trasllat de la imatge del sant des de la seua capella fins a l'església per a celebrar allí la missa. En el trasllat, com  marca la tradició, els festers i festeres han portat fruites, verdures i hortalisses per a realitzar l'ofrena al patró, ofrena que també han realitzat des de la Quinta dels 27 anys, que també han portat la peanya.

Aquesta vesprada hi haurà una nova missa a les set i després se celebrarà la processó amb la participació de la Colla Garramatxa i l’Associació Musical Santa Cecília d’Almenara. Ja a la nit, a l'Auditori Vicente Casanova Rebollar arribarà “Ogro. El Musical” per a tots els públics, i després la festa ADT en la carpa de la Quinta 2023.

REBOBINANDO I L’ASSOCIACIÓ MUSICAL SANTA CECÍLIA D’ALMENARA

D'altra banda destacar que anit es va tancar la jornada de la Mare de Déu del *Bon Succés, patrona d'Almenara, amb un gran castell de focs artificials a càrrec de la pirotècnia local Hermanos Caballer i l'espectacular concert de la banda simfònica de l’Associació Musical Santa Cecília d'Almenara titulat “Rebobinando”

En ell es van interpretar les millors cançons pop dels anys 80, a càrrec de la banda simfònica sota la direcció d'Álex Puchades. Els arranjaments musicals van ser de Francisco Andreu Comos, mentre que Laia Benaches, Kevin Coll, Aisha Bordes i Ángel Bellido van ser els qui es van encarregar de cantar els temes que es van interpretar.

La presidenta de la Banda de Música, Pilar Forner, ha destacat que el gran espectacle d'anit suposa “la gran consolidació de la nostra banda de música i tota una recompensa a l'esforç, tant en assajos, com en actes en aquests dies de festes que s'està realitzant”.

Forner ha destacat el gran creixement de l'associació en els últims temps, tant en qualitat com en nombre de músics, la qual cosa “fa que anem en un gran progrés i reconeixement”. Finalment ha volgut destacar la ”gran faena de tota la banda, amb músics des dels 11 fins als 86 anys, i que s'impliquen al màxim per la nostra societat”. En aquest sentit ha volgut destacar el paper dels músics més majors, José Arañuel i José Antonio Forner, que “amb més de 80 anys són tot un exemple per a la resta de la banda”.

Per part seua, l'alcaldessa d'Almenara, Estíbaliz Pérez, ha destacat el “grandíssim concert que un any més ens ha oferit la nostra banda, per la qual apostem sempre per al dia gran de les festes patronals”. Pérez també va destacar la gran aportació de l’AMSCA a les festes locals.

TORNEN ELS BOUS

Quant a l'agenda festiva de demà, tornaran les jornades de portes obertes del Centre XYZ, així com la missa en sufragi per les ànimes de les persones mortes d'Almenara.

Ja a la vesprada, a les 16.30 hi haurà tancament infantil amb la Penya El Piló i després s'exhibiran dos bous patrocinats per l'Ajuntament, exemplars “cerrils” de les ramaderies de Daniel Ruiz i Domínguez Camacho, als quals seguirà un jònec de Juan Faet a càrrec de “Amics del Tete Sera”. A més hi haurà “tardeos” tant en la plaça de la Cisterna com en la Plaça de la Font.

A la nit s’embolarà el bou de Daniel Ruiz, al qual seguiran vaques enfundades de San Pedro oferides per Kamikaze i la Quinta 2023 amb la col·laboració de l'ajuntament. També oferiran una discomòbil amb Dj Aitor García en la carpa de la Quinta 2023.

MÉS FOTOS
Almenara honra al seu patró Sant Roc en el dia gran de les festes - (foto 2)
Almenara honra al seu patró Sant Roc en el dia gran de les festes - (foto 3)
Almenara honra al seu patró Sant Roc en el dia gran de les festes - (foto 4)
Almenara honra al seu patró Sant Roc en el dia gran de les festes - (foto 5)
Almenara honra al seu patró Sant Roc en el dia gran de les festes - (foto 6)
Almenara honra al seu patró Sant Roc en el dia gran de les festes - (foto 7)
Almenara honra al seu patró Sant Roc en el dia gran de les festes - (foto 8)
Almenara honra al seu patró Sant Roc en el dia gran de les festes - (foto 9)
Almenara honra al seu patró Sant Roc en el dia gran de les festes - (foto 10)
Almenara honra al seu patró Sant Roc en el dia gran de les festes - (foto 11)
Almenara honra al seu patró Sant Roc en el dia gran de les festes - (foto 12)
Almenara honra al seu patró Sant Roc en el dia gran de les festes - (foto 13)
Almenara honra al seu patró Sant Roc en el dia gran de les festes - (foto 14)
Almenara honra al seu patró Sant Roc en el dia gran de les festes - (foto 15)
Almenara honra al seu patró Sant Roc en el dia gran de les festes - (foto 16)
Almenara honra al seu patró Sant Roc en el dia gran de les festes - (foto 17)
Almenara honra al seu patró Sant Roc en el dia gran de les festes - (foto 18)
Almenara honra al seu patró Sant Roc en el dia gran de les festes - (foto 19)
Almenara honra al seu patró Sant Roc en el dia gran de les festes - (foto 20)
Almenara honra al seu patró Sant Roc en el dia gran de les festes - (foto 21)
Almenara honra al seu patró Sant Roc en el dia gran de les festes - (foto 22)
Almenara honra al seu patró Sant Roc en el dia gran de les festes - (foto 23)
Almenara honra al seu patró Sant Roc en el dia gran de les festes - (foto 24)
Almenara honra al seu patró Sant Roc en el dia gran de les festes - (foto 25)
Pujar