6 de juliol de 2020 6/7/20

Almenara exigirà que s'incorporen les obres de les esculleres en els Pressupostos de l'Estat de 2019

Almenara exigirà que s'incorporen les obres de les esculleres en els Pressupostos de l'Estat de 2019 - (foto 1)

  L'Ajuntament d'Almenara exigirà al Ministeri de Transició Ecològica que incloga en els Pressupostos Generals de 2019 una partida destinada a la contractació i execució de les obres d'estabilització de la Costa d'Almenara, les conegudes esculleres. La proposta passarà aquesta vesprada en comissió informativa, per a quedar establida com a Declaració Institucional en la pròxima sessió plenària i remetre l'acord al Ministeri.

  L'alcaldessa d'Almenara, Estíbaliz Pérez espera que aquesta Declaració Institucional que es proposa compte amb el vistiplau i l'acord de totes les formacions polítiques del consistori perquè “davant el problema de la regressió del litoral hem d'estar tots units per a aconseguir el millor per a la nostra localitat”.

  Pérez ha destacat que “ens hem sorprés negativament en veure que en els pressupostos per a 2019 apareixia la mateixa quantitat que en 2018 destinada a les actuacions contra la regressió del litoral provincial” cosa que “no ens sembla bé” perquè “havia de figurar la partida per a l'obra de les esculleres d'Almenara, tal com es van comprometre en l'última reunió mantinguda on se'ns va informar que en aquest exercici es contractarien les obres necessàries” pel que “treballarem  a totes les parts perquè aquest compromís es complisca”. L'actuació en el seu total pot tindre un cost pròxim als set milions d'euros.

  L'alcaldessa a més també ha assenyalat que “fa més d'un mes que vaig sol·licitar una reunió amb els responsables de Costes per a conéixer de primera mà l'evolució i planificació, reunió que encara no s'ha concedit”. A més també “he comunicat el malestar existent a la Subdelegació del Govern”. Pérez ha assenyalat sobre aquest tema que “continuarem insistint per a reunir-nos, perquè s'activen les obres i es modifiquen els pressupostos previstos i que ens informen clarament de com està la nostra situació”.

   

   

  Pujar