elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almenara demana al Govern d'Espanya que repare els danys del temporal en el passeig marítim

Almenara demana al Govern d'Espanya que repare els danys del temporal en el passeig marítim
  MÉS FOTOS
  Almenara demana al Govern d'Espanya que repare els danys del temporal en el passeig marítim - (foto 2)
  Almenara demana al Govern d'Espanya que repare els danys del temporal en el passeig marítim - (foto 3)
  Almenara demana al Govern d'Espanya que repare els danys del temporal en el passeig marítim - (foto 4)
  Almenara demana al Govern d'Espanya que repare els danys del temporal en el passeig marítim - (foto 5)
  Almenara demana al Govern d'Espanya que repare els danys del temporal en el passeig marítim - (foto 6)
  Almenara demana al Govern d'Espanya que repare els danys del temporal en el passeig marítim - (foto 7)
  Almenara demana al Govern d'Espanya que repare els danys del temporal en el passeig marítim - (foto 8)

  El temporal de llevant ha seguit assotant durant el dia d'avui el litoral d'Almenara incrementant-se de forma notable els danys que ja es van produir durant la jornada d'ahir. El mar, si cap més regirat, ha penetrat més en el passeig, ha engrandit el forat provocat per l'enfonsament del passeig, ha arribat ja fins a la zona de gronxadors, les bases de formigó de les casetes de la platja accessible estan més al descobert, o fins i tot ha destrossat dutxes en la zona del passeig marítim de fusta al que ha arribat l'aigua del mar en algun punt.

  L'alcaldessa d'Almenara, Estíbaliz Pérez, ha assenyalat que "anem a sol·licitar que des del Govern d'Espanya, des del Ministeri, es facen càrrec de les obres de "reforma i adequació del passeig marítim així com del litoral del temporal" doncs "som un ajuntament xicotet i no tenim ni infraestructura ni maquinària per a poder reparar un dany tan important" ni "tampoc tècnics qualificats perquè revisen tot el passeig i ens diguen fins a on per sota ha anat entrant l'aigua i quin risc es corre". Pérez ha destacat que "no hauria de ser el poble d'Almenara qui pagara la deixadesa del Ministeri i la falta de protecció". L'alcaldessa ha destacat que "des de l'ajuntament hem intentat parlar i comunicar la situació al director territorial de Costas però avui no hem pogut donar amb ell" no obstant açò "anem a seguir intentant-ho matí i en les successives jornades".

  Per contra, l'alcaldessa ha assenyalat que el president de la Generalitat, Ximo Puig, "s'ha interessat per la situació d'Almenara i ja ha comentat que s'establiran unes línies d'ajudes per a aquests casos i situacions". De fet, també s'ha iniciat el contacte amb el president de la Agència Valenciana de Turisme, Francesc Colomer, amb l'objectiu que "ens ajuden des de la Generalitat amb la reposició de les infraestructures de la platja" cusa que "agraïm per l'interès mostrat a Almenara".

  Pujar