elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almenara demana a Costes una actuació urgent per a frenar l'enfonsament del Passeig Marítim

Almenara demana a Costes una actuació urgent per a frenar l'enfonsament del Passeig Marítim
  • Aquesta vesprada s'ha enfonsat un nou tram més al nord i a més s'ha engrandit notablement el forat que ja existía

MÉS FOTOS
Almenara demana a Costes una actuació urgent per a frenar l'enfonsament del Passeig Marítim - (foto 2)
Almenara demana a Costes una actuació urgent per a frenar l'enfonsament del Passeig Marítim - (foto 3)

L'alcaldessa d'Almenara Estíbaliz Pérez ha sol·licitat una intervenció de Costes amb urgència màxima en el Passeig Marítim d'Almenara després que aquesta mateixa vesprada s'haja enfonsat un nou tram del mateix just al nord del que es va enfonsar el diumenge i amb l'agreujant que ja no està en la zona pegada al mar, sinó en la central, i a més en una zona ja reforçada en el seu moment, la qual cosa indica que pot haver-hi importants danys en l'estructura. També s'ha engrandit notablement el forat ja existent. L'alcaldessa, Estíbaliz Pérez, ha anunciat un ple extraordinari i urgent per al dijous a les 22 hores, amb l'objectiu d'analitzar la situació i realitzar una petició i demanda conjunta de manera oficial en forma de declaración institucional. “Les esculleres són cada dia més necessàries i urgents” ha destacat l'alcaldessa.

Pérez ha assenyalat que “demanem una actuació immediata del Govern d'Espanya per a parar els enfonsaments que s'estan produint, una actuació d'emergència perquè cada vegada el problema es va acreixent i des del consistori no tenim mitjans per a afrontar-ho”. “Per açò demanem una actuació que frene l'enfonsament actual, així com un estudi de tota la infraestructura per a veure el possible dany intern que puga haver-hi per a escometre les obres de reparació que siguen necessària que garantisquen la seguretat i l'aposta pel passeig”. L'alcaldessa ha demanat que es passe de l'immobilisme a l'acció ara que “està  amainant el temporal i veiem que cada vegada els danys són majors”. 

Ara bé, “volem una actuació urgentíssima que front els enfonsaments i després un arranjament seriós i amb projecció de futur, no volem pegats com ha succeït, volem una reparació i un estudi profund per a evitar nous enfonsaments futurs, per la qual cosa tenim tot l'hivern per davant per a fer aquesta gran reparació, però el primer protegir ràpidament per a evitar més enfonsaments davant nous temporals”.

Les esculleres de manera urgentíssima

L'alcaldessa ha assenyalat que “no podem veure més enfonsaments i a més veure que ens quedem sense platja, per la qual cosa ja s'ha demostrat que la construcció de les esculleres és més que urgent i demanem a les administracions competents voluntat política, que baixen i vegen el que està passant, que deixen els despatxos i vengen a veure el que succeeix en la nostra platja, doncs no podem entretenir-nos tant en els tràmits burocràtics, que si no s'actua ja, el futur serà molt negre” doncs tal com “ja vam dir l'ajuntament facilitaria la urgència de l'actuació”. I és que segons ha dit Pérez “cada vegada estan més a prop els riscos que anunciem en el seu moment, per la qual cosa és necessari actuar ja”.

Pujar