elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almenara comença la II Setmana de la Ciència “Ramón Lapiedra”

Almenara comença la II Setmana de la Ciència “Ramón Lapiedra”
  MÉS FOTOS
  Almenara comença la II Setmana de la Ciència “Ramón Lapiedra” - (foto 2)
  Almenara comença la II Setmana de la Ciència “Ramón Lapiedra” - (foto 3)

  Aquest matí han començat a Almenara les activitats de la II Setmana de la Ciència “Ramón Lapiedra”  amb la visita a la planta de tractament i reciclatge de residus d'Algímia d'Alfara per part d'un grup d'alumnes i professors del Centre de FPA Paulo Freire per a conéixer el funcionament de la mateixa, així com el tractament dels residus i el seu reciclatge.

  Les activitats continuaran demà dimarts com dijous que ve al matí els escolars del CEIP Juan Carlos I coneixeran qui va ser Marie Curie a través de l'actuació teatral del “Grup Gat amb Bates”, mentre que el dimecres actuarà en el col·legi el matemàtic i mentalista Juan Coto.

  A més, fora de l'àmbit infantil, demà a les set de la vesprada a la Biblioteca Joan Fuster d'Almenara, Carmen Aguilar, tècnica del Grup Hidraqua, realitzarà una xarrada sobre bones pràctiques mediambientals a casa.

  El dijous 9 de maig arribarà l'homenatge a la científica local i catedràtica de la Universitat Jaume I, Rosa Llusar Barelles, en reconeixement a tota la seua trajectòria. En l'acte, que serà a les set de la vesprada en la Sala d'actes del Centre Municipal de Cultura Paulo Freire, hi haurà un concert de la cantautora local Eva Gómez. La Setmana de la Ciència “Ramón Lapiedra” conclourà el divendres 10 de maig al matí amb la carrera solidària dels alumnes del CEIP Juan Carles I i de l'IES Almenara.

  La Setmana de la Ciència “Ramón Lapiedra” va ser creada en homenatge al catedràtic de Física Teòrica de la Universitat de València,  que és natural d'Almenara. Lapiedra forma part del Consell Valencià de Cultura i de l’Institut d’Estudis Catalans. A més va ser rector de la Universitat de València i president de Valencians pel Canvi. La Setmana de la Ciència “Ramón Lapiedra” està organitzada des de l'Ajuntament d'Almenara i compta amb la participació de forma conjunta tres centres educatius locals que abasten diferents edats com són el CEIP Juan Carles I, l'IES Almenara i el Centre de Formació de Persones Adultes Paulo Freire.

  Pujar