elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almenara celebra una Junta Local de Seguretat Extraordinària per a abordar els robatoris en els motors de reg del terme municipal

Almenara celebra una Junta Local de Seguretat Extraordinària per a abordar els robatoris en els motors de reg del terme municipal
  • Les forces i cossos de seguretat intensificaran la vigilància i coordinació

  • Pròximament es convocarà un Consell Local Agrari extraordinari obert a tots els agricultors en el qual des de la Guàrdia Civil s'oferiran consells

 

El Saló de Plens de l'Ajuntament d'Almenara ha acollit aquest matí la celebració de la Junta Local de Seguretat Extraordinària convocada per l'alcaldessa de la localitat, Estíbaliz Pérez, per a abordar i posar solucions als robatoris en els motors de reg que s'estan succeint durant les últimes setmanes. El terme municipal té aproximadament 27 km² i compta amb uns 60 motors de reg.

A la Junta Local de Seguretat han assistit la subdelegada del Govern a la província de Castelló, Antonia García Valls, responsables de Guàrdia Civil, Policia Autonòmica, Policia Local, així com la regidora d'Interior i l'edil d'Agricultura.

L'alcaldessa, Estíbaliz Pérez ha destacat que “hem convocat aquesta Junta per a coordinar els esforços entre les diverses administracions i forces i cossos de seguretat per a atallar i pal·liar els robatoris que s'estan produint de manera contínua en els motors de reg de la localitat, que a més provoquen abundants danys materials en les instal·lacions”.

L'alcaldessa ha assenyalat que en aquest sentit “s'ha intensificat i reforçat la vigilància en tots els àmbits”. En aquest cas, ha assenyalat que en l'àmbit municipal, tant la Policia Local com la Guarderia Rural han incrementat i modificat els sistemes de vigilància en el terme.

D'altra banda, segons ha informat l'alcaldessa, s'ha acordat la celebració en les pròximes setmanes d'un Consell Local *Agrari extraordinari i obert en el qual els responsables de l'Equip Roca de la Guàrdia Civil informaran sobre la problemàtica, i també donaran consells a regants i agricultors sobre com previndre els robatoris.

Per part seua, la subdelegada del Govern, Antonia García Valls, ha destacat “la voluntat de coordinació entre totes les parts per a atallar els robatoris en els motors de reg” destacant “l'increment de la vigilància” així com “les intenses labors per a esclarir i investigar els robatoris” augurant “pròxims resultats positius”. A més, també ha apel·lat a la col·laboració ciutadana, sol·licitant a veïns, veïnes i agricultors que denuncien els robatoris, així com que comuniquen i informen si observen qualsevol qüestió estranya.

Pujar