elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
FESTES ALMENARA

Almenara celebra les calderes de carn de bou més solidàries

Almenara celebra les calderes de carn de bou més solidàries
  • La localitat recapta 5.300 euros per a combatre la síndrome pallister-killian en el sopar de les calderes solidàries

Almenara va viure anit un sopar de les calderes solidàries de rècord en el qual es van recaptar 5.300 euros, als que hi haurà que afegir les últimes inscripcions, destinats a l'Associació Espanyola Síndrome de Pallister-Killian (PKSE). A més es van repartir 11.000 racions de caldereta, mentre que en la carpa del Recinte Firal, es van instal·lar taules i cadires per a 2.300 persones.

L'alcaldessa d'Almenara, Estíbaliz Pérez, una vegada més ha agraït la solidaritat de les veïnes i els veïns d'Almenara en aquest sopar de les calderes solidàries amb l'aportació de l’euro solidari amb la reserva per a l'Associació Espanyola Síndrome de Pallister-Kilian.

L'alcaldessa ha recordat que “quan vam conéixer que una xiqueta de la localitat, Sayen, patia aquesta malaltia rara, vam pensar que enguany podíem destinar el sopar solidari a recaptar fons per a col·laborar en la investigació i la lluita contra aquesta malaltia, per a visibilitzar-la, donar-la a conéixer i donar tot el suport del poble d'Almenara”.

La malaltia de la Síndrome Pallister-Killian és causada per una tetrasomia al braç curt del cromosoma 12, cosa que significa un trastorn del desenvolupament dels xiquets i xiquetes, que es reflecteix en moltes parts del cos i es nota a la vista en cara i cos. Una persona amb Pallister-Killian s'enfronta a discapacitat intel·lectual de severa a profunda, problemes de visió, sordesa i dificultats per a pràcticament qualsevol activitat física, per la qual cosa requereix d'atenció constant. Actualment hi ha al voltant de 500 persones amb Pallister-Killian a Espanya, i actualment no existeix un tractament específic.

Cal recordar que en l'edició de 2022 es va destinar el recaptat a la Federació de Salut Mental de la Comunitat Valenciana, mentre que el sopar de 2019 es va destinar a Aspanion, xiquets amb càncer. En 2020 i 2021 no es va celebrar el sopar per la pandèmia.

11.000 RACIONS DE CALDERETA

Quant al sopar en si, l'equip de Eventos Molimar, encapçalat pel xef Santi Becerra va cuinar al voltant de 11.000 racions per a les quals entre altres ingredients es van utilitzar més de 2.100 quilos de carn, 1.000 quilos de creïlla, 80 quilos de carlota, 60 de pésols, 50 de ceba, uns 2000 litres d'aigua, juntament amb tomaca, pebre roig, alls, llorer i vi blanc. Destacar que per a l'elaboració del guisat es va tindre en compte que aquest fora apte per a persones celíaques. A més també es van repartir entre els assistents més de 500 litres de vi.

D'altra banda, la brigada municipal, ateses les reserves realitzades prèviament, va instal·lar taules i cadires per a 2.300 comensals en la Carpa del Recinte Firal amb la finalitat que es poguera degustar allí el sopar. Finalment, l'Orquestra Montesol va posar la música a la vetlada amb una revetla.

ÚLTIMA JORNADA TAURINA

Hui divendres se celebra l'última jornada taurina en les festes patronals d'Almenara amb l'exhibició a partir de les sis de la vesprada de dos bous “cerrils”. El primer serà de la ramaderia Ave María i estarà patrocinat per l’ACT El Morrillo i el segon de la ramaderia de Lagunajanda oferit per la Penya Joventut Taurina. Tots dos bous s’embolarán a la nit.

A més, també es realitzaran els actes commemoratius del Dia de la Policia, dia de Sant Miquel Arcàngel, així com també tardeos tant en la Plaça del Mercat com en la de la Font. A les 22.30 hores l’Associació de Festes de Dalt de la Muralla i la Penya Endevina-ho oferiran un bou embolat infantil. La jornada conclourà amb la macrodiscomòbil Bandalay organitzada per la Quinta 2023 i amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Almenara.

MÉS FOTOS
Almenara celebra les calderes de carn de bou més solidàries - (foto 2)
Almenara celebra les calderes de carn de bou més solidàries - (foto 3)
Almenara celebra les calderes de carn de bou més solidàries - (foto 4)
Almenara celebra les calderes de carn de bou més solidàries - (foto 5)
Almenara celebra les calderes de carn de bou més solidàries - (foto 6)
Almenara celebra les calderes de carn de bou més solidàries - (foto 7)
Almenara celebra les calderes de carn de bou més solidàries - (foto 8)
Almenara celebra les calderes de carn de bou més solidàries - (foto 9)
Almenara celebra les calderes de carn de bou més solidàries - (foto 10)
Almenara celebra les calderes de carn de bou més solidàries - (foto 11)
Almenara celebra les calderes de carn de bou més solidàries - (foto 12)
Pujar