19 d’octubre de 2020 19/10/20

Vuit empreses passen a l’última fase per a l’enderrocament del Grup B a Almassora a la tardor

Vuit empreses passen a l’última fase per a l’enderrocament del Grup B a Almassora a la tardor - (foto 1)
  • El Consell descarta quatre ofertes per suspendre els criteris de qualitat

L’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (Evha) de la Generalitat Valenciana triarà entre vuit empreses a la guanyadora del concurs públic per a l'enderrocament de l'edifici 167 de l'avinguda José Ortiz d'Almassora. La demolició del Grup B a la tardor serà a càrrec d'una d'aquestes huit signatures que han accedit a l'última fase de la licitació després que el Consell, després de la valoració dels criteris tècnics presentats, haja eliminat a quatre de les candidates.

En concret, l'acta de la mesa de contractació celebrada aquest mes assenyala que, d'acord amb la legalitat vigent, les propostes tècniques presentades pels licitadors Canalizaciones y Derribos Safor, S.L., Dexber Demoliciones y Excavaciones, S.L., Durantia Infraestructuras, S.A. i Elecnor, S.A.  es consideren de qualitat inacceptable en haver obtingut menys de 13 punts, “per la qual cosa no seran tingudes en consideració per al càlcul de les ofertes anormalment baixes ni per a la determinació de l'oferta més avantatjosa”.

D'aquesta manera, són huit les empreses que compleixen tots els requisits: Becsa S.A., Construcciones y Desmontes Ribera Navarra S.A., Construcciones y Excavaciones Erri-Berri S.L., Delta Punt 3000 S.A, Eneas Servicios Integrales S.A., Hercal Diggers S.L., Magma Gestión Medioambiental S.L.U i Ravi Obras, Transportes y Excavaciones S.L. De la puntuació de les propostes tècniques i l'oferta econòmica més avantatjosa, amb pressupostos que van dels 175.276,30 als 309.583,57 euros, eixirà la mercantil guanyadora del concurs d'adjudicació de l'enderrocament.

Serà l'encarregada d'escometre la demolició dels 38 habitatges del bloc de l'avinguda José Ortiz durant els tres mesos posteriors a la signatura de l'acta de replanteig. Així finalitzarà el concurs públic que va fixar en 354.215 euros el pressupost límit d'adjudicació per a l'execució d'un enderrocament que Almassora reclama a petició del veïnat per a posar fi a la degradació de la zona.

Encara que inicialment el grup constava de 94 habitatges, 56 van ser demolguts en 1998, per la qual cosa en l'actualitat queden 38 pisos buits en un edifici paredat i en estat de ruïna econòmica que la Conselleria d'Habitatge es va comprometre a derrocar i, per a això, va incloure partida econòmica en els pressupostos de 2020. L'Ajuntament d'Almassora pretén evitar així l'ocupació il·legal del bloc que en 2013 va posar fi a la vida d'una dona durant un incendi i millorar la imatge de la zona, a la qual l'any vinent se sumarà la construcció del col·legi Santa Quitèria.

La regidora de Territori, Carmina Martinavarro, ha agraït al Consell la “voluntat” per a acabar amb aquest antic focus de marginalitat, “voluntat que es materialitza amb pressupost per a executar l'enderrocament com el reservat enguany i no amb tantes promeses històriques que no es van fer realitat”.

Pujar