elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vuit anys de presó per a l'autor d'un doble robatori en un supermercat d'Almassora

Vuit anys de presó per a l'autor d'un doble robatori en un supermercat d'Almassora
  • En el primer assalt es va dur 283 euros i en el segon va fugir sense botí després dels crits de les caixeres

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de Castelló ha condemnat a vuit anys de presó per dos delictes de robatori amb intimidació mitjançant ús d'instrument perillós, un d'ells en grau de temptativa, a un lladre reincident que va atracar dues vegades el mateix supermercat d'Almassora entre els mesos de juliol i setembre de 2020. Per a tots dos delictes, la Sala contempla les agreujants de reincidència i disfressa.

L'home va ser condemnat el març del 2021 per un Jutjat penal a 18 anys de presó per quatre delictes de robatori, els dos citats al supermercat i dos més a una mateixa farmàcia.

No obstant això, el tribunal provincial rebaixa ara la pena a vuit anys de presó després d'estimar parcialment el recurs de la defensa i absoldre el penat dels dos assalts a la botica, al entendre que no ha quedat provada la seua participació en els mateixos.

El primer atracament al supermercat va ocórrer el 15 de juliol de 2020 sobre les quatre de la vesprada, quan el lladre va entrar a l'establiment vestit amb caputxa, gorra i mascareta. Un cop al local, li va mostrar a una caixera un ganivet de grans dimensions i la va amenaçar amb agredir-la si no li donava els diners. L'home es va emportar 283,49 euros de la caixa registradora.

Setmanes després, el 7 de setembre de 2020, el lladre va tornar al mateix comerç, usant de nou gorra, caputxa i mascareta, i armat igualment amb un ganivet amb el qual va amenaçar una treballadora. Aquesta li va dir que no sabia obrir la caixa, ja que era carnissera, moment en què les seues companyes es van adonar de la situació i van començar a cridar, el que va provocar la fugida de l'assaltant.

Entre els anys 2011 i 2012 l'home havia estat condemnat a quatre ocasions per diferents jutjats de Castelló per altres tants delictes de robatori. La sentència recull que, després de passar temps a la presó, el penat ha reiterat la seua conducta a Almassora, el seu lloc de residència.

Pujar