elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
SETMANA SANTA CASTELL√ď

Què veure i fer a Almassora en família durant les vacances

Què veure i fer a Almassora en família durant les vacances
  • Arrepleguem els punts tur√≠stics m√©s emblem√†tics d'aquesta localitat de la prov√≠ncia de Castell√≥

Si estàs pensant a planificar les teues vacances de Setmana Santa, Almassora ofereix als turistes un ampli ventall patrimonial per a gaudir amb família i amics. Les restriccions de mobilitat obliguen a realitzar turisme de proximitat. És el moment de conèixer els racons més bells de la nostra terra i recórrer a través del seu patrimoni la història d'una de les localitats més emblemàtiques de la província de Castelló.

Almassora, amb una indústria molt potent, posseeix uns espais rurals i naturals interessants. Situat al voltant del riu Millars, amb un marcat clima mediterrani, amb una variada i rica gastronomia, la seua cultura i la seua història, fan d'aquesta localitat un lloc envejable per a visitar i gaudir.

A la Vila d'Almassora es pot contemplar restes de la muralla coneguda com la Murà, els porxos de la plaça Major o la casa de l’Oficialitat, així com arquitectura dels segles XIX i XX, en la qual destaca la casa del doctor Castell, l'antic Banc València o l'edifici del Sindicat Agrícola San José.

La Via Verda és un altre dels enclavaments més interessants d'Almassora. Dissenyat per a caminantes o ciclistes, està compost per dos trams entre la platja i el nucli urbà, de 5,9 quilòmetres, i un segon tamo entre el nucli urbà i Santa Quiteria de 2 quilòmetres.

Visitar Almassora és gaudir de la seua gastronomia. Els formatges, els seus licors, la mel o les taronges són els productes més característics.

En elperiodic.com arrepleguem els principals atractius turístics de la localitat per a gaudir en família i amics durant les vacances de Setmana Santa que estan molt a la vora.

Museu del Torrelló

Aquest Museu, amb més de dues dècades d'història, va nàixer amb una visió pedagògica per a mostrar als seus veïns l'arqueologia local i la història d'Almassora. No obstant això, amb el pas del temps s'ha convertit en un museu digne de visitar en el que s'exposen peces de fa 2.600 anys que són vertaderes joies sobre el passat de la localitat.

En el Museu del Torrelló hi ha un espai sobre vaixells afonats i sobre les àmfores per a transportar vi, cervesa o garum que van ser rescatades de les embarcacions en la costa d'Almassora.

Museu Parroquial

Situat a l'església de la Nativitat, el Museu Parroquial és confirmat un dels més importants de la província de Castelló i compta amb una col·lecció de documents que van des del segle XV fins a l'actualitat.

Entre els elements més destacables d'aquest museu destaca un reliquiari del segle XV, una custòdia i una creu processional de Santa Quiteria, patrona d'Almassora, del segle XVII, una talla de Crist jacent o els brodats del pal·li del Corpus del segle XVIII.

Museu del Joguet

Per als més xicotets, però també per als nostàlgics, Almassora compta amb un Museu del Joguet format per més de 1.200 peces amb joguets des de principis del segle XIX fins a la dècada dels 80 del segle XX.

Joguets de cartó de finals de 1800, nines, cavalls o cocinitas, també joguets de llanda o un projector de micro-cinema elèctric.

Sens dubte, un dels atractius més interessants per al gaudi de tota la família.

Ermites

Almassora compta amb diverses ermites encara que la principal és la de Santa Quiteria, patrona de la localitat, que data del segle XIV, situada a 4 quilòmetres d'Almassora sobre un xicotet talús.

En el terme municipal es poden veure altres ermites com les de San José de 1912, Sant Joan Baptista de 1900, Sant Antoni del segle XVIII i la del Roser de la Mar, de 1993.

M√ČS FOTOS
Què veure i fer a Almassora en família durant les vacances - (foto 2)
Què veure i fer a Almassora en família durant les vacances - (foto 3)
Què veure i fer a Almassora en família durant les vacances - (foto 4)
Què veure i fer a Almassora en família durant les vacances - (foto 5)
Què veure i fer a Almassora en família durant les vacances - (foto 6)
Què veure i fer a Almassora en família durant les vacances - (foto 7)
Pujar