elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els treballadors de Peris Agost acudiran a la justícia al no arribar a un pacte amb l'empresa

Els treballadors de Peris Agost acudiran a la justícia al no arribar a un pacte amb l'empresa
  • Treballadors i veïns s'han manifestat aquest dijous enfront del magatzem d'Almassora

MÉS FOTOS
Els treballadors de Peris Agost acudiran a la justícia al no arribar a un pacte amb l'empresa - (foto 2)
Els treballadors de Peris Agost acudiran a la justícia al no arribar a un pacte amb l'empresa - (foto 3)

Treballadors i veïns d'Almassora s'han manifestat aquest dijous enfront de les instal·lacions del magatzem de taronges de Peris Agost per a protestar pel tancament de l'empresa que deixarà en l'atur a 180 treballadors.

Ho han fet mentre els seus representants han intentat segellar un pacte amb l'empresa per última vegada, la qual cosa no ha sigut possible.

“L'empresa ha presentat la mateixa proposta”, ha lamentat una de les treballadores, que adverteix que la falta d'acord aboca a portar el cas a la via judicial.

L'empresa al·lega que no pot iniciar la campanya de la taronja per falta de liquiditat per a assumir les despeses corrents. Per aquest motiu, a més, justifica que no pague els diners que correspon als treballadors pels acomiadaments.

En aquest sentit, els treballadors de Peris Agost denuncien que l'empresa els ofereix pagar en terminis el muntant pels acomiadaments i sempre que es venga abans la nau, una situació que els treballadors denuncien, al mateix temps que demanen que se'ls abonen 30 dies per any treballat, una xifra que l'empresa vol rebaixar.

Cal recordar que la major part de la plantilla són dones amb molts anys treballats en l'empresa, contractades com a fixes-discontínues per a les campanyes de la taronja.

Així mateix, els treballadors lamenten que la situació s'estenga en el temps ja que “al no tenir carta d'acomiadament no podem prejubilar-nos, jubilar-nos o demanar prestacions”. Així, en estar incursos en un Expedient de Regulació d'Ocupació, alguns dels empleats podrien acollir-se a les prestacions del Fons de Garantia Salarial (Fogasa).

Mentrestant, els treballadors denuncien que el magatzem continua traient caixes de taronges en camions per a vendre-les, al mateix temps que temen que s'intente sostraure la maquinària d'aquesta empresa. Uns béns que, en cas que es liquidara la companyia, servirien per a pagar els acomiadaments que es demanden.

Pujar