20 d’octubre de 2020 20/10/20

Tots els col·legis d’Almassora tindran neteja en horari escolar per a previndre la COVID-19

Tots els col·legis d’Almassora tindran neteja en horari escolar per a previndre la COVID-19 - (foto 1)
  • El cost mensual s’incrementa en 9.700 euros en incorporar 93 hores per setmana

La regidora d'Educació d'Almassora, Raquel Barberà, ha anunciat que tots els col·legis comptaran amb netejadores en les seues instal·lacions en horari lectiu per a garantir la correcta desinfecció de zones comunes i evitar contagis de coronavirus. El reforç del servei de neteja en els centres educatius durant el pròxim curs suposarà un augment de 93 hores per setmana en les labors per a garantir la higiene. D'aquesta manera, l'Ajuntament d'Almassora veurà incrementada la factura mensual de neteja en 9.754,91 euros en passar de 21.475,99 a 31.230,90 euros.

Segons Barberà, l'increment serà més notable en els col·legis Regina Violant i Santa Quitèria atés que eren els centres que més acusaven un reforç del servei. Tant en aquestes com en resta d'instal·lacions educatives d'Infantil i Primària, la prevenció de la COVID-19 se centrarà, sobretot, en les zones més freqüentades i d'ús comú com les condícies. Aixeteria, poms de portes i sòl figuren entre els espais prioritaris per al personal de neteja destinat als sis col·legis públics d'Almassora.

Des del departament d'Educació han especificat que l'horari de reforç es concentrarà en el tram central del matí, adaptat a l'horari lectiu dels centres, que varia entre jornada partida o intensiva. Així, des de les 10 hores i fins a les 13.30 o les 14.30 hores, en funció de l'activitat del col·legi, el personal de l'empresa de neteja contractada per l'Ajuntament d'Almassora realitzarà desinfeccions continuades per a garantir la salut pública.

Cal recordar que fins hui, els serveis de neteja posaven a punt les aules i les zones comunes fora de l'horari lectiu de cada centre. La sol·licitud del consistori local per a evitar contagis de coronavirus durant el pròxim curs escolar respon a un cronograma de treball més intens que inclou labors diàries i altres de caràcter mensual, setmanal o de dues vegades per setmana.

Desinfecció tres vegades al dia

Entre les diàries figura l'escombratge de totes les dependències, el buidatge de les papereres de les aules, la neteja d'espills i elements específics de les aules d'educació especial, el paviment dels banys amb desinfectant i fins a tres vegades al dia la desinfecció amb lleixiu de vàters, lavabos, urinaris i papereres de les condícies. L'empresa externa contractada per l'Ajuntament reposarà gel hidroalcohòlic tantes vegades com siga necessari i netejarà diàriament les taules i cadires, els poms de les portes i les claus de la llum.

Pujar