Castellano

Taulellera Alcorense presenta un ERE per l'escalada de preus del gas i l'energia

Taulellera Alcorense presenta un ERE per l'escalada de preus del gas i l'energia
  • Es tracta de la segona mercantil de la ceràmica que ha anunciat aquesta mesura que podria afectar a 78 treballadors

Fa un parell de dies, la històrica azulejara Todagres anunciava un ERE que podria afectar 174 treballadors, hui la notícia és Taulellera Alcorense, l'empresa ceràmica que té una sola planta a Almassora.

A través d'un comunicat, la mercantil azulejara ha anunciat que presenta un ERE. “La Taulellera Alcorense, empresa dedicada a la fabricació i comerç de productes ceràmics per a la construcció i la decoració i pertanyent, inicia el procés de negociació per a escometre un ERE que podria arribar a afectar 78 treballadors en la seua única planta d'Almassora”.

Segons assenyalen des de la pròpia empresa, “la recent escalada dels preus del gas i l'energia és totalment inassumible per a les indústries gasintensivas, entre les quals es troba el sector ceràmic”.

Així, “aquest context ens ha portat a prendre aquesta decisió que hem tractat d'evitar des de l'inici d'aquesta crisi energètica”.

Azuliber per a la producció

A la fi d'agost, Azuliber, adquirida pel Grup Pamesa en 2021, anunciava el cessament total de la seua producció amb l'aplicació d'un ERTO per causes productives i organitzatives, juntament amb la parka de les seues plantes de cogeneració d'alta eficiència, segons comunicava l'empresa.

Tot això a conseqüència de la insostenible situació actual, ocasionada pels elevats preus del gas, al que hem d'unir la incertesa reguladora, indicaven.

Més de 6.000 empleats en ERTO

Cal recordar que a la fi de setembre de 2022, l'Associació Espanyola de Fabricant de Taulells i Paviments Ceràmics (ASCER), entre l'1 de gener i el 8 de setembre de 2022, el Govern ha acceptat 49 ERTEs que afecten  6.008 treballadors del sector ceràmic.

Pujar