elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Tambors de Passió obrirà una cavalcada de Reis segura a Almassora

Tambors de Passió obrirà una cavalcada de Reis segura a Almassora

  La cavalcada de Reyes d'Almassora tornarà a cedir el protagonisme a les associacions locals. Així, Tambors de Passió obriran el festeig d'una desfilada que demà partirà de l'avinguda José Ortiz a les 18 hores i que sumarà 200 quilos més de caramels que en 2017 fins a aconseguir els 800 quilos. La seguretat tornarà a ser la major preocupació de l'organització, que va tancar el dispositiu setmanes arrere.

  Així, de les 11 carrosses que participaran en la desfilada, a més dels grups d'animació, només els tres vehicles dels Reis Mags estaran autoritzats a llançar dolços als assistents. Aquestes carrosses, a més, comptaran amb un perímetre de seguretat privada per a garantir que cap xicotet s'acosta fins als remolcs i evitar així accidents en un moment de gran concentració de públic en els marges. La resta de les carrosses únicament llançaran confeti.

  La regidora de Festes d'Almassora, Isladis Falcó, ha avançat que "a més de la Policia Local i la seguretat privada, els voluntaris de la Junta de Festes estaran coordinats perquè la desfilada es desenvolupe sense incidents per l'itinerari de costum i que només la màgia d'aquesta vesprada siga la protagonista, però també demanem la màxima col·laboració dels adults que acompanyen als xiquets". La il·lusió de l'esdeveniment s'incrementarà amb les sorpreses que ha preparat la JLF des de primera hora de la vesprada.

  Ses Majestats d'Orient iniciaran el seu recorregut per Almassora amb una visita a la residència municipal de la tercera edat a les cinc de la vesprada per a lliurar els regals als majors. A continuació es desplaçaran fins a l'encreuament de l'avinguda José Ortiz amb el carrer Boqueres, des d'on partirà la cavalcada flanquejada en primer lloc pel so de Tambors de Passió.

  Després dels tamborilers locals començaran la desfilada els encarregats de l'animació infantil i els gegants i cabuts Llorenç, Quitèria i Panderola. També hi haurà espai per a una carrossa que lliurarà crispetes de dacsa als més xicotets i no faltaran els vehicles de Correus i la bústia perquè els despistats lliuren les seues cartes a última hora als Reis. Un any més, Lluïsos Almassora estaran presents amb la carrossa de Herodes, els pastors i el naixement, a les quals se sumaran la Llum de Belén i l'estel que guiarà a Ses Majestats.

  La desfilada explicarà també amb la participació de l'escala real per a arribar els habitatges més alts i els assistents podran veure el pas de camions carregats amb els regals que els xiquets rebran de matinada. La Unió Instructiu Musical La Maragda tancarà la cavalcada després del pas de les carrosses de Melchor, Gaspar i Baltasar, que atendran als xicotets en la planta baixa de l'Ajuntament d'Almassora després de l'adoració de Jesús en l'església del Crist.

  Pujar