2 de desembre de 2020 2/12/20

Tambors de Passió arriba hui a la majoria d'edat en el Concurs Nacional de Tambors i Bombos d'Híjar

Tambors de Passió arriba hui a la majoria d'edat en el Concurs Nacional de Tambors i Bombos d'Híjar - (foto 1)

  La Germandat del Santíssim Crist del Calvari d'Almassora, integrant de l'associació cultural Tambors de Passió, torna avui a Híjar (Terol) per a assolir la seua majoria d'edat com a participant en el Concurs Nacional de Tambors i Bombos, en el qual acumula vuit trofeus en la màxima categoria. La LII edició del certamen nacional més prestigiós suposa un nou repte per a la formació que presideix Damián Aguilella.

  Una delegació encapçalada per la primera tinenta d'alcalde, Merche Galí, acompanya avui als tamborilers locals en el seu viatge a Híjar. El concurs arrancarà a les 11 hores en la plaça d'Espanya de la localitat. L'ordre de quadrilles situa a l'adulta d'Almassora en segon lloc, mentre que en categoria juvenil seran els cinquens de sis i en infantil, els últims dels tres participants.

  Nombrosos veïns d'Almassora acompanyen avui als tamborilers locals en el certamen més prestigiós a nivell nacional i en el qual ostenten el rècord de triomfs de la Comunitat Valenciana. En el seu palmarès figura també el seu vuitè lloc en la classificació del XLII Concurs de Intrumentos tradicionals de la Setmana Santa de Saragossa, celebrat la setmana passada. El d'Almassora es va convertir en l'únic grup de fora d'Aragó que ha aconseguit entrar en premi en els 42 anys d'història del certamen.

  Aquest matí, com cada Diumenge de Ramos, Damián Aguilella dirigeix a les quadrilles en categoria infantil, juvenil i absoluta sobre l'entarimat de la plaça d'Espanya de Híjar. El ritme i la precisió de tots els components tornen a ser clau perquè la secció de tambors i bombos de la Germanor del Santíssim Crist del Calvari d'Almassora recupere la victòria en el 52 aniversari del certamen nacional.

   

  Pujar