29 de setembre de 2020 29/9/20

Revisen amb un robot el clavegueram de Fàtima per a localitzar la causa de les inundacions

Revisen amb un robot el clavegueram de Fàtima per a localitzar la causa de les inundacions - (foto 1)
  • El consistori pactarà les solucions amb l'empresa després d'analitzar la problemàtica

MÉS FOTOS
Revisen amb un robot el clavegueram de Fàtima per a localitzar la causa de les inundacions - (foto 2)
Revisen amb un robot el clavegueram de Fàtima per a localitzar la causa de les inundacions - (foto 3)

El regidor de Serveis Públics, Joan Antoni Trenco, i l'empresa Facsa, encarregada del clavegueram i el subministrament d'aigua potable a Almassora, han acordat la revisió dels conductes subterranis en el barri de Fàtima i els voltants del cementeri amb un robot per a localitzar l'origen de les inundacions que pateix aquesta zona en cada episodi de pluges fortes.

En aquest sentit, Facsa empra sondes traçadores, per a determinar amb major precisió el recorregut dels col·lectors, i equips d'última tecnologia com les càmeres de televisió robotitzades per a investigar el possible origen de les inundacions. Una mostra d'açò són els treballs desenvolupats en el col·lector d'1.000 mil·límetres de diàmetre inspeccionat al costat de la plaça de Tots Sants.

Trenco va supervisar la setmana passada els treballs d'inspecció en el clavegueram al costat d'un enginyer municipal i el cap de servei de Facsa a Almassora, Rafael Lahuerta. Els operaris van mostrar el funcionament del robot en la xarxa subterrània de clavegueram i com l'enregistrament es projectava en un monitor situat a l'interior de la unitat mòbil controlat per especialistes. Després de completar la revisió subterrània, els tècnics analitzaran les dades per a localitzar la fallada en l'evacuació d'aigua i prende mesures correctores.

Tal com va assenyalar l'edil, en el barri de Fàtima i a l'entorn del cementeri es produeixen inundacions puntuals quan es donen episodis de fortes pluges, “per la qual cosa s'estan investigant les possibles causes que les originen, encara tenint en compte que el pendent natural del terreny de la zona afavoreix que l'aigua de pluja discórrega per aquesta ubicació fins a arribar al barranc”.

“Som els primers interessats a solucionar el problema de les inundacions que pateixen els veïns de Fátima i voltants, però primer hem de conèixer els motius pels quals s'acumula aigua en superfície abans de planificar les actuacions que acaben amb aquesta situació”, ha assenyalat Trenco.

Pujar