21 de setembre de 2020 21/9/20

Set ramaderies de la terra per al concurs de Santa Quitèria

Set ramaderies de la terra per al concurs de Santa Quitèria - (foto 1)

  La Comissió del Bou de la Junta Local de Festes d'Almassora ha anunciat els noms de les vuit ramaderies, set d'elles de la Comunitat Valenciana, que participaran en el concurs del pròxim mes de maig. Les entrades i proves de vaques es desenvoluparan entre el 19 i el 26 de maig i comptaran amb els tres ferros guanyadors del certamen de les festes del Roser: Germans Bellés, Miguel Parejo i Raúl Monferrer.

  Segons ha confirmat la regidora de Festes, Isladis Falcó, obrirà el cartell de Santa Quitèria Dani Machancoses (Picassent), el dissabte 19 a les 13 hores en el recorregut de les últimes edicions després de la incorporació del carrer Sant Marc al recinte. Un dia més tard arribarà el torn del ramat de Germán Vidal (Cabanes) per a completar el primer cap de setmana de vaques de les festes d'Almassora.

  La següent setmana arrancarà amb Raúl Monferrer (Formiche Alto), l'únic ramader de fora de la Comunitat, que va quedar tercer en l'última edició. Després del descans del dimarts per tractar-se de la festivitat de Santa Quitèria, Almassora reprendrà l'activitat taurina el dimecres 23 amb el ramat de Miguel Parejo (Cabanes), que van obtenir la plata en les passades festes del Roser. Pel mateix motiu repetirà un dia després, el dijous 24 la ramaderia de Hermanos Bellés (Torre d’En Besora), campiona a l'octubre i que tractarà així de revalidar el títol.

  A més, Hermanos Bellés és el ferro triat per a la vesprada de vaques del divendres. L'exhibició arribarà en l'equador de la jornada taurina, que començarà amb la matinal de Hermanos Guillamón (Sant Joan de Moró) a les 13 hores i culminarà després de la mitjanit amb les vaques enfundades de El Saliner (Puçol). Tancarà fira el dissabte 26 la prova amb els caps de bestiar d'Alberto Garrido (Oropesa) per a acomiadar una nova edició del concurs de ramaderies.

  IV Jornades del Bou

  L'Ajuntament d'Almassora, en col·laboració amb la Comissió del Bou de la Junta Local de Festes, celebrarà les IV Jornades del Bou els dies 28 i 29 d'abril. En aquesta ocasió, els xicotets seran els protagonistes amb les visites guiades als corrals de la plaça Major. Les jornades inclouran també una exposició fotogràfica situada en l'edifici de Ca la Vila, una xarrada i la presentació oficial del cartell de bous al carrer de les festes de maig.

   

   

   

   

  Pujar