26 de maig de 2020 26/5/20

El PP proposa reforçar a Cáritas i Creu Roja per a atendre a la població de risc

El PP proposa reforçar a Cáritas i Creu Roja per a atendre a la població de risc - (foto 1)
  • El nombre de sol·licituds que han registrat ambdues entitats creix després d'un mes d'abril amb més de 4.400 aturats. “És urgent que atenguem l'emergència social”

El Partit Popular d'Almassora ha proposat al PSPV de la localitat un reforç econòmic perquè organitzacions benèfiques com Cáritas i Creu Roja tinguen capacitat de resposta davant l'increment d'ajudes. “Som conscients que totes dues entitats han registrat un repunt de famílies que anomenen a la seua porta i creem que és necessari que l'ajuntament actue perquè ningú es quede arrere”.

María Tormo, portaveu del PP a l'Ajuntament d'Almassora, ha reconegut que el consistori posseeix liquiditat econòmica “suficient” per a atendre aquesta i altres necessitats. “S'han fet donacions anònimes, hi ha col·lectius que han renunciat a la seua subvenció, i s'han suspés les festes patronals de Santa Quitèria. No sols hem d'actuar, sinó que a més tenim una capacitat econòmica folgada per a fer-ho”, ha assenyalat la regidora.

Des del Partit Popular “estem des del primer dia oferint propostes al PSPV d'Almassora. Creiem que la millor manera d'ajudar als nostres veïns és traslladar iniciatives que reflectisquen les necessitats i entre tots siguem capaços de resoldre-les”. Per aquest motiu, tant aquesta proposta com la urgència en l'habilitació d'una línia d'ajudes per a autònoms, pimes i comerços constitueixen demandes formulades pel Partit Popular.

“Amb més de 4.400 veïns en atur i un decret d'alarma que es prorroga quinze dies més, hi ha autònoms que ja saben que no tornaran a alçar la persiana del seu negoci”. Per aquest motiu, “i perquè el Govern d'Espanya ha continuat cobrant les quotes i la Generalitat Valenciana no ha aconseguit ni a l'1% dels nostres professionals, és urgent que des de l'administració més pròxima al ciutadà s'habiliten línies d'ajudes directes”.

En aquest sentit, ha assenyalat la regidora, “continuarem sent lleials al nostre poble perquè el repte d'aquesta pandèmia és salvar vides i garantir protecció enfront dels contagis, i en paral·lel, evitar que la crisi sanitària es traduïsca en crisi econòmica per als nostres veïns”.

Pujar