elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El president de la Federació Valenciana de Piragüisme mor en el riu Millars

El president de la Federació Valenciana de Piragüisme mor en el riu Millars

  Juan Antonio Cinto, president de la Federació Valenciana de Piragüisme, ha mort este dijous a la vesprada quan practicava piragüisme en el riu Millars, entre Almassora i Vila-real.

  Ha sigut a les 17 hores quan s'ha sol·licitat la intervenció d'Emergències per a assistir a este home, que havia caigut a l'aigua mentres practicava este esport en l'embassament de Santa Quiteria, conegut com el 'pantanet', en terme municipal d'Almassora.

  El Centre de Coordinacion d'Urgències ha mobilitzat una unitat del SAMU, l'equip mèdic del qual ha realitzat la reanimació cardiopulmonar avançada a l'home, de 66 anys, però no hi ha hagut resposta.

  El pantanet de Santa Quiteria
  El pantanet de Santa Quiteria

  Des del CICU s'ha explicat que haurà de ser l'autòpsia la que revele les causes de la defunció, per les quals s'hauria desplomat en l'aigua.

  Juan Antonio Cinto Humbria ha sigut president del piragüisme autonòmic durant els últims 22 anys. Va entrar en la Federació de Piragüisme de la Comunitat Valenciana en 1998 com a vicepresident, per a passar a la presidència dos anys després i actualment estava en el seu sext cicle com a màxim mandatari de la Federació, una etapa en la qual el piragüisme valencià ha crescut sense parar.

  El piragüista castellonense también se ha encargado de la organización de las Escoles de la Mar en Burriana, un municipio en el que también puso en marcha la empresa Tecninau Náutica, de la que era gerente.

  "El món del piragüisme de la Comunitat Valenciana està de dol per la sobtada pèrdua d'una de les persones que més esforços ha dedicat durant les últimes dècades per l'esport de la piragua", lamenten des de la federació valenciana.

  Per part seua, la Real Federació Espanyola de Piragüisme també s'ha sumat a les condolences i ha expressat "tot el seu afecte i afecte a la seua esposa, Yolanda, i als seus fills en estos difícils moments, així com a tots els seus germans i familiars".

  Pujar