elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PP presenta centenars de firmes contra les retallades sanitàries del PSOE a Almassora

El PP presenta centenars de firmes contra les retallades sanitàries del PSOE a Almassora
  • La bateria de signatures de veïns recollida durant el mes d'agost pretén “reforçar els recursos sanitaris en lloc de desmantellar-los”, assenyala Tormo

La portaveu del Partit Popular d'Almassora, María Tormo, ha presentat hui en el registre de l'ajuntament la bateria de signatures recollides entre els veïns de la localitat que s'oposen a la política de retallades sanitàries imposada pel PSOE en el municipi.

La iniciativa, que va arrancar a l'agost amb l'objectiu de canalitzar el malestar ciutadà pels càstigs que en matèria sanitària està patint una població que supera els 27.000 habitants, reclamen “la cobertura mèdica merescuda davant un desmantellament del sistema públic de salut que Ximo Puig, amb el suport explícit de l'alcaldessa d'Almassora, ha imposat al municipi”.

El tancament del consultori de la platja per segon any consecutiu, la suspensió d'especialitats mèdiques en el Centre Sanitari Integrat de Pius XII, el tancament de les consultes de medicina general i el col·lapse del centre de salut del carrer Sant Pere han provocat queixes i protestes entre veïns. La població, que en 2011 van veure com l'atenció pública es reforçava amb el centre de Pius XII i una cartera amb més de deu especialitats mèdiques, “hui pateix retards per a rebre assistència mèdica i es veu obligada a desplaçar-se a Castelló o al Grau per a poder assistir a consultes especialitzades”.

És el resultat, lamenta Tormo, “de les polítiques de l'esquerra. En lloc de donar solucions generen problemes i priven a la població de recursos que garanteixen la deguda cobertura mèdica”. I tot això “provocant un estrés entre els professionals absolutament indegut”.

Va ser el PSOE el que va decidir acomiadar en plena pandèmia a 563 metges, el que ha desmantellat l'Hospital Provincial i tancat recursos vitals per a tractaments oncològics. És el mateix que ha tirat el tancament al CICU, la plataforma d'assistència mèdica que garantia una resposta àgil i pràctica gràcies al coneixement del terreny, i el que ha provocat que la província es convertisca en la líder en llistes d'espera quirúrgica. “Un càstig totalment immerescut”.

Pujar