27 de novembre de 2020 27/11/20

La Policia Local identifica al responsable d’un abocament de 200 quilos d’enderrocs

La Policia Local identifica al responsable d’un abocament de 200 quilos d’enderrocs - (foto 1)

  La Policia Local d'Almassora ha identificat al responsable de l'abocament de 200 quilos d'enderrocs en la via pública gràcies a l'avís traslladat per un veí a través de l'aplicació gratuïta per a mòbils. L'alerta de l'APP referent a les deixalles incontrolades acumulades al costat de l'estació de ferrocarril va motivar l'inici de la recerca per a esclarir l'origen dels mateixos, que ha permès identificar i localitzar a l'autor, que serà multat per incomplir l'ordenança municipal.

  El portal d'incidències de la pàgina web municipal, connectat a l'aplicació per a mòbils, va derivar a la Policia Local l'avís ciutadà, els agents del qual van obrir un expedient per l'acumulació de sacs d'enderrocs, botelles de plàstic, bidés, excusats, calaixos, cartons i mobiliari de diverses característiques al final del carrer Sant Quitèria, al costat del baixador del tren.

  Els encarregats de la recerca van trobar factures i documentació que esclarien l'autoria dels abocaments. És per açò que els agents van identificar al seu propietari i li van avisar de la multa que interposarà l'Ajuntament d'Almassora per vulnerar l'ordenança municipal, que prohibeix qualsevol tipus d'abandó d'estris en via pública. A més, la Policia Local li va informar de l'obligatorietat d'arreplegar els residus o bé fer-se càrrec dels costos que assumiria el consistori.

  Els agents compten amb el compromís del responsable de l'abocament de retirar la totalitat dels objectes del carrer i el seu dipòsit en el recinte corresponent. En tot cas, han incidit, haurà de fer-se càrrec a una multa econòmica concorde a la gravetat dels fets, tal com arreplega la normativa municipal.

  La Policia Local ha agraït la col·laboració ciutadana i ha ressaltat la utilitat de l'aplicació per a mòbils com a via de comunicació per a denunciar fets que afecten a la convivència veïnal. Aquesta eina està en període d'adaptació a la nova web municipal, que facilita la interacció entre usuaris i consistori.

  Pujar