elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Policia Local d'Almassora posa en marxa controls amb drogotests

La Policia Local d'Almassora posa en marxa controls amb drogotests
  MÉS FOTOS
  La Policia Local d'Almassora posa en marxa controls amb drogotests - (foto 2)

  La Policia Local d'Almassora ha començat a realitzar els drogotests en un operatiu posat en marxa al carrer Joan d'Àustria. En total, en el dispositiu han participat set agents i cinc vehicles que han dut a terme el control de 25 vehicles, fent deu proves d'alcoholèmia i dues de consum de drogues. A més, s'han identificat deu transeünts que es trobaven en els voltants.

  D'aquesta manera, la Policia Local disposa ja d'aquests tests l'ocupació dels quals ha requerit un curs formatiu que han rebut prop de mig centenar d'agents.

  Cal recordar que la Regidoria de Seguretat Ciutadana, que dirigeix Silvana Rovira, ha adquirit unitats de DrugWipe® 5S, el test de drogues en saliva més venut en el món. Amb tan sols tres escombratges sobre la llengua, el test llança resultats fiables en cinc minuts. Detecta simultàniament cànnabis, opiacis, cocaïna i amfetamina/metamfetamina (inclòs el MDMA/èxtasi).

  DrugWipe® 5 S permet obtindre un resultat indiciari preliminar del qual es requereix posterior verificació. A més, es tracta d'un dispositiu de detecció de visió directa, per la qual cosa no necessita una màquina addicional per a llegir els resultats del mateix test.

  Rovira ha insistit que es tracta d'una nova eina de la qual disposa la Policia Local per a emprar quan considere oportú en controls que puga efectuar. Així mateix, ha recordat que el consum d'alcohol i drogues és una de les principals causes d'accidents.

  Pujar