elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

"Em piquen els ulls i la gola”: La refineria de Castelló repara la fugida però els veïns denuncien les pitjors olors en anys

"Em piquen els ulls i la gola”: La refineria de Castelló repara la fugida però els veïns denuncien les pitjors olors en anys
  • Els veïns de la platja d'Almassora han denunciat davant el Defensor del Poble la situació i adverteixen que “per primera vegada veïns abandonen els seus habitatges davant el malestar i la por”

L'entorn de la refineria de petroli de Castelló porta una setmana patint fortes olors de gasoil, en principi generats per una avaria en el sistema que, segons han confirmat des de la companyia petroliera ja ha sigut solucionada.

“Es van prendre totes les mesures de seguretat necessàries per a evitar riscos i no va ser necessari activar protocol d'emergència", han explicat des de bp a elperiodic.com.

No obstant això, les fortes olors que s'han estés per la zona marítima de Castelló i la platja d'Almassora persisteixen, segons denuncien els veïns.

La situació és especialment preocupant en aquest últim lloc, amb habitatges a escassos metres de la refineria del polígon del Serrallo.

“La platja d'Almassora s'ofega”, denuncien des de l'Associació de Veïns de la Platja d'Almassora, que expliquen que dilluns passat, dia de la patrona Santa Quiteria, serà recordat com "el dia de més olor que es recorda".

Els veïns expliquen que han realitzat anomenades al 112 i a la Policia Local per a denunciar la situació i que el mesurador de qualitat de l'aire situat en aquesta zona ha reflectit “un augment dels valors de Benzé, Tolué, Xilé i àcid sulfhídric de fins a 30 vegades el valor habitual”.

Des de l'associació de veïns lamenten que “per primera vegada, veïns abandonen els seus habitatges davant el malestar i la por”.

"Em piquen els ulls i la gola, tinc el cap com si acabara de baixar de l'avió i tinc nàusees. Estem totalment tancats perquè no es pot aguantar. Faré les maletes i marxem a casa de la meua mare", explica un dels veïns en un dels testimoniatges recollits per l'associació veïnal.

"He deixat als xiquets amb els meus pares. Em fa por el que els puga passar", explica un altre veí respecte a les olors, que a altres persones els ha causat marejos en eixir a passejar.

Encara que aquesta setmana sembla ser que el malestar ha augmentat, les olors fortes per la proximitat dels habitatges a la refineria del polígon del Serralo, alçat en 1967, són freqüents en la zona, per la qual cosa els veïns han portat la causa al Defensor del Poble, que investiga ara els fets i la possible inacció de les administracions públiques.

Pujar