16 de novembre de 2019 16/11/19

Les penyes premien al d’Hato Blanco com a millor bou del Roser a Almassora

Les penyes premien al d’Hato Blanco com a millor bou del Roser a Almassora - (foto 1)

  L'Associació de Penyes Taurines d'Almassora (APTA) ha triat hui a ‘Holandés’, de la ramaderia Hato Blanco, com a millor bou de les festes del Roser. L’astat patrocinat per les penyes Sant Roc, El K-NUT, El Duro, El Desfase, La Gleva, La Kolva, La Trama, La Priva i La Trieka s'ha alçat amb el trofeu i el xec de 600 euros que ha entregat la directora general de Caixalmassora, Marian Llop.

  Després del tradicional esmorzar de les penyes en la seu de l'entitat, els patrocinadors dels cerrils de la setmana gran d'octubre han depositat els seus vots per a triar el millor bou, en aquest cas l'exhibit en la vesprada del dijous 10, i la millor presència. Després d’‘Holandés’ ha resultat segon l'exemplar de Santiago Domecq, per només un punt de diferència, i en tercer lloc ha quedat el Julio de la Puerta patrocinat pel grup de penyes que encapçala El Rollet.

  Respecte a la millor presència, ‘Pesadilla’, de Guadalmena, s'ha alçat amb el triomf. L'exemplar que va obrir fira en la vesprada del dissabte 5 també ha obtingut el trofeu a millor embolada que entrega la penya Penjats. Està finançat pel Corb, Els Clafidors, L’Embolic, La Tabarra, San Fermín, Amigues del Bou i Retiro-Refugio.

  Per part seua, la penya El Comboi ha aconseguit el guardó a la millor eixida per l'actuació de ‘Fulanito’, el castanyer de Cortijo de la Serra que va eixir en segon lloc a la plaça Major en la vesprada del guanyador del millor bou de la fira. La penya El Corb, patrocinadora del trofeu, ha entregat l'escultura als representants de l'agrupació.

  Finalment, la regidora de Festes, Isladis Falcó, ha comunicat el resultat del concurs de ramaderies de la setmana gran. El triomf ha recaigut en Hermanos Guillamón, que té assegurada la seua participació en les festes de Santa Quitèria 2020. Per part seua, les vaques d’Hermanos Guillamón han quedat en segon lloc, mentre que el ramat de Raúl Monferrer ha obtingut el tercer lloc.

  Al temps, Falcó ha agraït a totes les penyes patrocinadores “l'esforç que feu durant l'any per a pagar dos bous pese a l'alt preu que tenen el camp brau” i ha oferit la col·laboració de l'Ajuntament d'Almassora per a recuperar el tancament de bous cerrils en la setmana gran de maig.

  ocultar
  Les penyes premien al d’Hato Blanco com a millor bou del Roser a Almassora
  Pujar